Inwoonster Maarssen wordt Lotto-miljonair

29/05/2009 13:59

De Lotto

Een 57-jarige vrouw uit Maarssen heeft in de Lotto-trekking van 23 mei met de getallen 3, 6, 8, 23, 42 en 44 de eerste prijs van een miljoen euro gewonnen. De kersverse miljonair speelt sinds 2004 met Lotto mee en werd vandaag verrast door televisiepresentator Sander Janson die haar het goede nieuws kwam vertellen. De winnares wist niet wat haar overkwam en was nagenoeg sprakeloos. Ze verklaarde later dat het geld goed terecht is gekomen. "Een nieuwe camper of auto zou meer dan welkom zijn", aldus de gelukkige winnares.

De uitreiking van het miljoen aan de winnares is ook te zien in het videopersbericht, beschikbaar vanaf 15.00 uur op ANP NET.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Lotto heeft in 2008 achttien keer een miljoen euro uitgekeerd. Net voor de jaarwisseling werd de één na hoogste Lotto Jackpot ooit uitgekeerd van 17,8 miljoen euro. Zaterdag 23 mei is hij niet gevallen, dus dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag alweer goed is voor 16,5 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 0,5 miljard euro afgedragen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.