ANBO

ANBO en FNV

Tien genomineerden voor ANBO MAX Goede Doelenprijs 2009

ANBO en Omroep MAX hebben tien goede doelen genomineerd, die meedingen naar de titel Goede Doel van het Jaar. Dit is een sinds vorig jaar ingestelde publieksprijs met een award en gratis publiciteit.

De seniorenbond en omroep hebben ook dit jaar uit de 16.000 Nederlandse goede doelen zorgvuldig tien organisaties geselecteerd. Het zijn organisaties die actief zijn op uiteenlopende terreinen, zoals welzijn, natuur, kinderen en ouderen.

Vertrouwen
We willen deze organisaties steunen door vertrouwen te geven. Zeker gezien de kredietcrisis is het belangrijk om vertrouwen te hebben in de toekomst. Een toekomst waarin we er voor elkaar moeten zijn, vinden ANBO en Omroep MAX.

De publiciteit voor het goede doel is de belangrijkste prijs. De winnaar krijgt bij Omroep MAX vijf minuten gratis zendtijd. Daarnaast wordt in de live-uitzending waarin de prijs wordt uitgereikt, ook aandacht besteed aan het werk van de organisatie. De uitzending van vorig jaar trok meer dan 510.000 kijkers. Op maandag 16 november maken Liane Wubbels, directeur van ANBO en Jan Slagter, directeur van Omroep MAX de nieuwe winnaar bekend.

Stemmen
De prijs kent geen vakjury. Iedere Nederlander kan vanaf 1 juni tot en met 12 november 2009 een stem uitbrengen. Dat kan via internet: www.anbomaxgoededoelenprijs.nl

De genomineerde goede doelen zijn:

Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind
Wereld Natuur Fonds
Habitat for Humanity
KNGF Geleidehonden
Fonds Slachtofferhulp
Cordaid Kinderstem
Terre des Hommes
Nationaal Ouderen Fonds
Dokters van de Wereld
Europa Kinderhulp