CNV Onderwijs

29 mei 2009

Verslag van de vergadering van het bestuur van de werkgroep Anders Actieven van 15 mei 2009.

Categorie: Verenigingsnieuws Anders Actieven, Verenigingsinfo Anders Actieven

Door: Harm Sleurink


1. Opening en mededelingen door de voorzitter. Henny opent de vergadering. Er zijn geen bijzondere mededelingen.


2. Vaststelling van de agenda.De agenda wordt vastgesteld. Toegevoegd wordt als punt 10: notitie Hieke met betrekking tot werkloosheidsproblematiek, de digitale nieuwsbrief en het onderzoek geografische spreiding leden.Henny zal overleggen met Jan Damen met betrekking tot het lid dat betrokken wil zijn bij lotgenotencontact.


3. Verslag vorige bestuursvergadering dd 13 maart 2009.Het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld.

We nemen de actielijst van de vorige vergadering door: 08 Artikel Schooljournaal over gevolgen splitsing uitbetaling uitkeringen. Abel heeft hierover contact gehad met Christel Hermans. Zodra hierover vragen van leden binnenkomen zal hierover gepubliceerd worden.15 Henny zal onze reacties op de concept nieuwsbrief AA naar Christel Hermans mailen.16 Bert heeft gemaild wie de AV van 27 mei zullen bijwonen.17 Werkloosheidsproblematiek zal ingebracht worden op Adviesraad Anders Actieven van 30 juni 19 Concept voor digitale nieuwsbrief wordt behandeld onder punt 10.20 Zalen voor ontmoetingsdag november 2009 zijn gereserveerd.


4. Ingekomen en verzonden post.Verzonden: bericht aan Christel Hermans dat wij onze reactie op de discussienota "omgaan met vergrijzing" vandaag bespreken.


5. Rapportages uit overlegsituaties waarin we participeren.De verslagen van de SOZEP-vergadering van 31 maart en de Adviesraad AA van 10 maart zijn nog niet binnengekomen. De volgende vergadering van de SOZEP is op 26 mei en van de Adviesraad Anders Actieven op 30 juni. Ineke en Harm zullen de vergadering van de SOZEP bijwonen, Harm de vergadering van de Adviesraad.


6. Bespreking notitie "Contouren van de nieuwe vereniging".Er is indertijd een brief namens het bestuur van de werkgroep Anders Actieven aan Cees Kuiper verzonden met onze reactie op deze notitie. Vandaag bespreken we de definitieve versie die ingediend wordt bij de Algemene Vergadering van 27 mei. Het bestuur van CNV Onderwijs stelt voor onze werkgroep Anders Actieven een plaats te blijven geven in de nieuwe verenigingsstructuur.Abel vraagt of er binnen de vakcentrale CNV afspraken zijn gemaakt over de plaats van anders actieven binnen de bonden. Hij zal hierover contact opnemen met Daniëlle Vaartjes.De naam van de stuurgroep " niet meer werkenden" vinden we te vaag. We stellen voor deze te vervangen door een heldere term.Henny stelt dat het vreemd is dat wij als bestuur geen stemrecht hebben op de Algemene Vergadering. Hij zal hierover contact opnemen met Cees Kuiper.


7. Bespreking notitie "omgaan met vergrijzing".Solidariteit tussen de generaties vinden we belangrijk. We constateren dat grote groepen werkenden al voor hun 65^e hun werk neerleggen. Werkgevers zullen een leeftijdsfasegerelateerd arbeidsbeleid moeten voeren. Anders zal het aantal WAO-ers alleen maar toenemen. We concluderen dat fiscalisering van de AOW in combinatie met langer doorwerken voor ons aanvaardbaar zijn als flankerende maatregelen vastgesteld en daadwerkelijk uitgevoerd worden. Henny zal dit communiceren naar Christel Hermans.


8. Start voorbereiding jaarvergadering/ontmoetingsdag november 2009.De voorbereidingsgroep wordt weer gevormd door Tinie, Karin, Hieke en Rene. Zij zullen voorstellen doen voor onderwerpen en daarbij gebruik maken van de reacties op de gehouden enquête.Tips voor onderwerpen kunnen gemaild worden naar Karin.Voor de ontmoetingsdag zijn 2 zalen beschikbaar in het gebouw van CNV Onderwijs en een ruimte voor het rechtspositionele spreekuur.De volgende vergadering worden de eerste voorstellen van de voorbereidingswerkgroep besproken.


9. Invulling vrijkomende taak secretaris. We zullen hierover tijdens de volgende vergadering een besluit nemen.


10. Toegevoegde punten .a Digitale nieuwsbrief. We bespreken het concept van Harm. Hij zal een volgende versie aan iedereen mailen waarna de nieuwsbrief op de website van worden geplaatst. We willen de nieuwsbrief ook per e-mail aan onze leden laten versturen.b.Notitie Hieke. Deze notitie zal de volgende vergadering weer worden geagendeerd zodat deze ook kan worden meegenomen naar de Adviesraad Anders Actieven van 30 juni. Opmerkingen kunnen gemaild worden naar Hieke. c. Onderzoek geografische spreiding van anders actieven. Harm deelt de resultaten van het onderzoek uit. Ongeveer 1/3 van de anders actieve leden van CNV Onderwijs blijkt in Noord-Brabant of Limburg te wonen. We zullen dit gebruiken bij het organiseren van eventuele regionale activiteiten. Harm stelt voor in het voorjaar van 2010 een ontmoetingsbijeenkomst in Limburg te organiseren.d.Willem Jelle Berg verschijnt ter vergadering.De folder heeft de aandacht. Willem Jelle heeft hierover contact met Chistel.


11. Rondvraag. De volgende vergadering zal gehouden worden op 19 juni 2009. Henny is dan afwezig. Abel zal de vergadering voorzitten.


12. Sluiting.Henny sluit de vergadering.


---