Cito

Arnhem, 29 mei 2009

Cito benoemt twee nieuwe toezichthouders

Prof. Dr. Th. Huibers MMC is onlangs benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Cito B.V.. Tegelijkertijd is Drs. B. Roodink benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Cito Instituut voor Toetsontwikkeling. Beide heren zijn in hun functie benoemd tot en met december 2011.

Prof. Dr. Th. Huibers MMC

De heer Huibers is oprichter en partner van Thaesis, een adviesbureau op het gebied van strategie, informatie en technologie. Tevens is hij hoogleraar Information Retrieval, vakgroep Human Media Interaction aan de Universiteit van Twente en lector Cross-media Strategy & Design aan de hogeschool Saxion. Daarnaast is Huibers docent Kennismanagement aan de postgraduate opleiding Integraal Document Management aan de Erasmus Universiteit.

De heer Huibers heeft een postgraduate studie Master of Management Consulting aan de Vrije Universiteit van Amsterdam afgerond. Hij is gepromoveerd op het gebied van Information Retrieval aan de Universiteit van Utrecht en heeft een studie Informatica aan de Katholieke Universiteit Nijmegen afgerond, met als specialisatie informatiesystemen.

De heer drs. B. Roodink

De heer Roodink is voorzitter van het College van Bestuur van ROC A12 en het Arentheem College. Hij is verantwoordelijk voor strategie en beleid, identiteit, planning en control, huisvesting, overige faciliteiten en risicomanagement. Daarnaast is de heer Roodink voorzitter van het RSP - het Platformoverleg van de Provincie Gelderland met de zeven Gelderse ROC's en de Sociale partner in Gelderland - en voorzitter van de Stichting Leerfabriek, waaronder de Sapfabriek in Ede valt.

De heer Roodink was van 2006-2008 plaatsvervangend voorzitter van de MBO Raad met als aandachtsgebieden onderwijs, examens en stages. Ook was hij voorzitter van de regiegroep kwaliteit van diezelfde Raad en bestuurslid van de Stichting Innovatie Beroepsonderwijs. Daarnaast was de heer Roodink voorzitter van de Stichting Bevordering Opleidingen Ondernemersonderwijs (B.O.O.).

De heer Roodink heeft het doctoraal examen Economie behaald met als specialisatie een economisch-sociologische studierichting.

Cito

Cito wordt internationaal erkend als expert in het ontwikkelen en afnemen van examens en toetsen. Het pakket diensten en producten voor de onderwijs- en beroepspraktijk is breed en richt zich op moderne toetsvormen en volgsystemen. Cito verzorgt trainingen en advieswerk en onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs. Al deze activiteiten voert Cito uit voor onderwijsinstellingen, overheden en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland.