Leefbaar Rotterdam


vrijdag, mei 29, 2009

Riool ellende in Spangen en Pendrecht

In Rotterdam hebben de bewoners van de Rhijnvis Feithstraat en Stavenissestraat al jarenlast van een overstromende riolering, de woningcorporaties maken evenwel geen haast om het probleem aan te pakken. Dries Mosch vroeg de kersverse wethouder Lamers in te grijpen.

De bewoners doen al jaren hun beklag over de rioleringsproblematiek bij de verantwoordelijke corporaties, respectievelijk het WBR en de Nieuwe Unie. Echter, tot op heden zonder resultaat. Dries Mosch ging kijken en met bewoners praten en was ontzet over hetgeen hij aantrof.

Het lijkt erop dat flinke ingrepen noodzakelijk zijn, maar de verantwoordelijke organisaties zijn nog niet verder gekomen dan het leegpompen van het riool, het dichtkitten van de kelders en het verstrekken van een geurspijtbus en mededelingen als we zijn er mee bezig. Sommige bewoners vragen zich af of ze überhaupt wel op de riolering zijn aangesloten.

Als het aan Leefbaar Rotterdam ligt komt er snel een uitgebreid onderzoek naar de problematiek ter plaatse en wordt op de resultaten hiervan spoedig actie ondernomen. De bewoners betalen al jaren een fikse huur, maar hebben hier amper wooncomfort voor teruggekregen. Ook lijkt het ons verstandig dat de GGD op de betreffende locaties onderzoek doet naar de gevolgen voor de gezondheid van de bewoners, en met name de kleine kinderen aldaar.