Stadsdeel Amsterdam-Noord

Opening vernieuwd pand

Donderdag 28 mei 2009, betrok het team en de cliënten van stichting De Opbouw/ Lijn 5 hun vernieuwde pand aan de Mariëndaal 13.

Manager lijn 5, Fred Groot, en Portefeuillehouder Grondzaken Amsterdam-Noord, Harm-Jan van Schaik sjouwden de laatste verhuisdozen naar binnen. Precies vijf maanden daarvoor was het pand zwaar beschadigd geraakt door een brand. De naastgelegen katholieke school De Biënkorf bood spontaan de leegstaande noodlokalen als tijdelijke vervangende huisvesting aan.

Opening school Mariendaal
Het stadsdeel besloot het herstel van de brandschade te combineren met het uitvoeren van vervroegd groot onderhoud. Daarbij stond het treffen van energiebesparende maatregelen centraal. Bij het werk waren vooral Noordse bedrijven betrokken: Harm-Jan van Schaik " Mariëndaal 13 is een gebouw om trots en zuinig op te zijn. Ik feliciteer medewerkers en cliënten van stichting De Opbouw/ Lijn 5 met dit vernieuwde gebouw. En ik bedank de Biënkorf hartelijk voor hun blijk van naastenliefde".

Stichting de Opbouw/ lijn 5 verleent orthopedagogische zorgverlening. In de vestiging Mariëndaal vinden de volgende activiteiten plaats: ambulante gezinsbehandeling, naschoolse dagbehandeling, arbeidstrainingscentrum. Het gaat om de behandeling en begeleiding van gezinnen met licht verstandelijk gehandicapte kinderen van 6 t/m 23 jaar.