Rechtbank 's-Gravenhage

16 jaar gevangenisstraf voor moord op woonboot

Den Haag, 29 mei 2009- De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag een man veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf wegens moord op een 50-jarige vrouw.

De verdachte heeft verklaard dat hij het delict heeft gepleegd omdat hij overspannen was, onder meer door zijn relatie met het slachtoffer. Hij kon geen vat krijgen op de relatie. De rechtbank is van oordeel dat verdachte, door hierop te reageren met moord, een uitermate egoïstische en volstrekt zinloze daad heeft begaan. Voorts heeft verdachte door zijn handelen de nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht. Uit de zich in het dossier bevindende slachtofferverklaringen van de zoon en dochter van het slachtoffer blijkt het verdriet dat zij hebben en de grote impact dat dit op hun leven heeft.

Door een delict als het onderhavige is de rechtsorde zeer ernstig geschokt. Het brengt in de maatschappij gevoelens van onrust en onveiligheid teweeg. De rechtbank rekent het de verdachte ernstig aan dat hij, nadat hij het slachtoffer had neergeschoten, ook nog eens op de openbare weg met zijn vuurwapen op de woonboot heeft geschoten. Dit moet voor omstanders een buitengewoon beangstigende situatie zijn geweest. Tevens houdt de rechtbank ten nadele van verdachte rekening met de omstandigheid dat ten tijde van het plegen van het delict de destijds vijf jaar oude kleindochter van het slachtoffer op de woonboot aanwezig was.

Het vonnis is te lezen via onderstaand LJ-nummer.

LJ Nummer

BI5835


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 29 mei 2009