Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

CVD Havenzicht Verpleegbedden tweede bij verkiezing Beste Zorgafdeling

De afdeling Verpleegbedden van de Rotterdamse welzijnsorganisatie Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is tweede geworden bij de verkiezing Beste Zorgafdeling 2009. De afdeling verpleegbedden is een onderdeel van CVD Havenzicht, het Kralingse nachtverblijf voor dak- en thuislozen die onderdak biedt aan 42 personen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Internationale Dag van de Verpleging op dinsdag 12 mei j.l. in Hilversum werd de uitslag bekend gemaakt. Volgens de jury is CVD Havenzicht een heel bijzondere afdeling. Door de doelgroep maar ook door de enorme inzet van medewerkers en de samenwerking tussen verplegend personeel en maatschappelijk werk.

Op de verpleegafdeling (ziekenboeg) van CVD Havenzicht kunnen zieke dak- en thuislozen tijdelijk worden opgenomen. Binnen dit project wordt nauw samengewerkt met de schrijvende straatdokter Marcel Slockers. Zijn boek Dokter kom snel, mijn bed beweegt! heeft deze maand de tweede druk beleefd. De capaciteit van de verpleegafdeling is vijftien bedden. Tevens is er een pedicure in huis en is er goed contact met de buurttandarts. Ook komt er regelmatig een fysiotherapeut langs.