Gemeente Abcoude


Huurwoningen beschikbaar in Baambrugge

In Baambrugge, één van de mooiste dorpen in het Groene Hart, bouwt Westhoek Wonen 9 sfeervolle sociale huurappartementen en 5 sociale huur-eengezinswoningen. De woningen worden toegewezen via lokaal maatwerk waarbij woningzoekenden die woonachtig zijn in de gemeente Abcoude voorrang krijgen. Woningzoekenden die bij WoningNet staan ingeschreven kunnen van 29 mei tot en met 2 juni reageren ondermeer via www.woningnet.nl of de bon in de Woningkrant Regio Utrecht.

De projecten van Westhoek Wonen onderscheiden zich door architectuur, uitstraling en kwaliteit, maar ook door een fraaie opzet van de woonomgeving. Dat geldt ook voor het nieuwbouwproject de IJsvogel in Baambrugge bestaande uit 14 sociale huurwoningen en 26 koopwoningen. Met scholen, enkele winkels en prachtige natuur op wandel- en fietsafstand. De huurwoningen zijn naar verwachting in november 2009 gereed.

De huurappartementen hebben 3 tot 4-kamers met een woonoppervlakte van 66 tot 100 vierkante meter. De negen huurappartementen zijn bestemd voor senioren (55+ en ouder) en minder validen. De huurprijs bedraagt circa van 350 tot 530 euro per maand, exclusief servicekosten. De ruime vijf huur-eengezinswoningen hebben een voor- en achtertuin, drie slaapkamers en een grote zolderverdieping met in totaal een woonoppervlakte van circa 120 vierkante meter. De woningen zijn bestemd voor gezinnen vanaf 2 personen. Het huurprijsniveau bedraagt 647 euro per maand, exclusief servicekosten.

Westhoek Wonen wil met dit aanbod van huurwoningen tegemoet komen aan de vraag van woningzoekenden. Met deze woningen hopen we ruimte te kunnen geven aan een volgende stap in de wooncarrière van bijvoorbeeld starters en senioren op de lokale woningmarkt. En hiermee dan meteen een duw te kunnen geven aan de vastzittende woningmarkt, aldus Tom Burgers, directeur van Westhoek Wonen. Gemeente Abcoude voert een actief woningbeleid dat er op de greicht is de doorstroom van (huur)woningen binnen de gemeente op gang te houden. Door de woningen in de eerste beschikbaar te stellen aan personen die al in de gemeente wonen denkt de gemeente het gewenste doorstroomecffect verwezenlijken.

Informatie De woningen worden toegewezen via lokaal maatwerk waarbij lokale woningzoekenden voorrang krijgen. Voor meer informatie over de voorrangsregels van lokale woningzoekenden en het toewijzingsbeleid zie de advertentie Huren in Baambrugge in de VAR van 28 mei 2009. Als u meer informatie wenst kunt u contact opnemen met een verhuurmedewerker van Westhoek Wonen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur, via telefoon (0297) 23 23 23.
---

29 mei 2009