Rochdale


29 mei 2009
Advies in onzekere tijden op Koopinfodag West
voor debutanten op kopersmarkt

Is het verstandig om nu een huis te kopen? En waar moet ik dan aan denken? Wat is er trouwens te koop in West? Het aanbod is groot en de rente is laag. In onzekere tijden is praktisch en betrouwbaar advies essentieel. Om antwoord te krijgen op deze en andere vragen organiseert Woningstichting Rochdale voor geinteresseerden op 6 juni de Koopinfodag West. Naast informatie kunnen bezoekers kennismaken met het koopaanbod van Rochdale in Amsterdam West.

Antwoord op vragen
Veel mensen die voor de crisis overwogen een woning te kopen hebben daar voorlopig vanaf gezien. Toch is het inkomen vaak op hetzelfde niveau gebleven. Velen lopen met vragen rond of het nu wel verstandig is om te kopen. Omdat iedere situatie uniek is en veel mensen zoeken naar een antwoord op hun specifieke vragen is er de Koopinfodag West. Tussen elf en drie uur kan iedereen vrijblijvend binnenlopen in OPIUM Restaurant te Amsterdam Osdorp.

Aanbod
Op de Koopinfodag West zijn informatiestands van makelaars, notarissen en hypotheekadviseurs. Rochdale presenteert het actuele koopaanbod van haar woningen in Amsterdam West. Daarbij zitten aantrekkelijke woningen voor koopstarters. Ook heeft Rochdale verschillende nieuwbouwprojecten in Amsterdam West, waaronder 'Bart & Domela' in Osdorp. De verkoop van dit project, met onder andere 22 eengezinswoningen, start tijdens deze Koopinfodag West. Bezoekers die zich ter plekke inschrijven voor een woning in Bart & Domela, krijgen voorrang bij toewijzing van de woningen. En degenen die zich op 6 juni inschrijven voor een koopwoning aan de Orteliusstraat in de Baarsjes krijgen deze woning uitsluitend op 6 juni a.s. vrij op naam aangeboden. Dat betekent dat alleen de verkoopprijs wordt betaald en geen extra kosten die er normaal gesproken bijkomen, zoals overdrachts- en notariskosten.

Bustour door West
Naast praktische informatie over het kopen van woningen, is er ook de mogelijkheid om de sfeer te proeven in de verschillende buurten in Amsterdam West. Bezoekers kunnen gratis meerijden met de Amerikaanse schoolbus van Woningstichting Rochdale die een route rijdt door Osdorp, Bos en Lommer en De Baarsjes langs diverse projecten en kijkwoningen. Een deskundige gids vertelt over wat deze buurten u te bieden heeft. De bus vertrekt om elf uur, half een en twee uur.

Programma
Aanvang van Koopinfodag West: 11.00 uur t/m 15.00 uur. Adres: OPIUM Restaurant, Meer en Vaart 175 Amsterdam Osdorp (aan de Sloterplas schuin tegenover theater De Meervaart). Toegang is gratis. Er is een kinderhoek met begeleiding voor de kleintjes. Vertrektijden bustour vanaf OPIUM: 11:00, 12:30 en 14:00 uur. Opstappen bij OPIUM Restaurant of bij één van de kijkwoningen: Evertweertsplantsoen 78: te bereiken via tramlijn 17. Hudsonstraat 55-huis: te bereiken via buslijn 15 en 18. Orteliusstraat 117-II: te bereiken via tram 17 of bus 19/63/192.

o-o-o