Gemeente Echt-Susteren


Echt-Susteren scheidt kunststof verpakkingen

Met ingang van 1 januari 2010 zijn gemeenten verplicht om kunststof (plastic) verpakkingen gescheiden in te zamelen. Landelijk wordt hieraan veel aandacht gegeven. Enkele gemeenten zijn zelfs al gestart met de gescheiden inzameling van kunststof verpakkingen. Ook de gemeente Echt-Susteren gaat kunststof verpakkingen gescheiden inzamelen.

Â

Hoe dat het beste kan, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Daarom is de gemeente bezig met een onderzoek. Daarin komen ook de ervaringen en de kennis van gemeenten die al gestart zijn met de gescheiden inzameling meegenomen in de uiteindelijke keuze. Verwacht wordt dat in de tweede helft van 2009 meer duidelijkheid hierover komt en dat we nog dit jaar kunnen starten met de gescheiden inzameling van kunststof verpakkingen.

Â

Ruim voor de invoering van de gescheiden inzameling van kunststof verpakkingen wordt u door middel van een actieve voorlichtingscampagne op de hoogte gebracht van de wijze waarop u uw kunststof verpakkingen kunt gaan aanbieden. Tot die tijd hoort kunststof nog bij het restafval.

Â