Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting

Datum: 29-05-2009
Tijd bericht: 16:03
Plaats: Baarlo
In de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 02:15 uur, is er bij een pand aan de Napoleonsbaan aan de voor- en achterzijde een brandbare vloeistof tegen de gevel gegooid en in brand gestoken. Een passant meldde het voorval bij de eigenaar, die zelf met een poederblusser het vuur te lijf ging. De inmiddels gearriveerde brandweer had het vuur vervolgens snel onder controle. Aan de voorzijde van het pand is een gedeelte van een kunststof raamdeel van een rolpoort weggesmolten. Tevens werd aan de overzijde van de weg een brandstofklep van een geparkeerde auto vernield. Vermoedelijk is hierbij vuurwerk gebruikt, waardoor een tweede auto ook beschadigd raakte. Tussen de auto's was een brandbare vloeistof gesprenkeld, waardoor het wegdek door de brandweer is schoongespoten.

Op bijna hetzelfde moment stond er een fietsenstalling in brand op de Raayerveldlaan. Ook hier was de brandweer was snel ter plaatse en heeft kunnen voorkomen dat een aangrenzende garage en een geparkeerde auto in vlammen zouden zijn opgegaan.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen, of mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord, contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.