Gemeente Tilburg

Persbericht
29 mei 2009

Start bouw MFA Theresia Loven-Besterd gevierd

Onthulling bouwbord door wethouder Gon Mevis

Gisterenmiddag heeft wethouder Gon Mevis (Multifunctionele Accommodaties) het startschot gegeven voor de bouw van de Multifunctionele Accommodatie voor Theresia Loven-Besterd. Mevis onthulde het bouwbord in het bijzijn van alle kinderen van basisschool de Stappen en andere toekomstige gebruikers van de accommodatie. Vervolgens lieten de kinderen ballonnen op om het startmoment te vieren. Het moment werd afgesloten door trompet- en saxofoonspel, en een zelfgemaakt lied, gezongen door docenten, ouders en kinderen.

"Het mooie weer, de grote opkomst, de prachtige voordrachten van de kinderen, het waren allemaal ingrediënten voor een geslaagde opening", aldus wethouder Gon Mevis. "Het is toch ook heel bijzonder dat we in Tilburg in deze voorzieningen investeren, ondanks de economische tegenwind. Dat mag ook wel, na zoveel jaren inzet van de wijkorganisaties en alle instellingen." Na de bijeenkomst was er voor de kinderen een traktatie op school en konden andere betrokken na praten bij zorgcentrum De Bijsterstede met een stukje speciaal ontworden MFA-taart.

MFA en dependance

In de MFA krijgen De Bijsterstede, de Twern, basisschool De Stappen, Amarant, het Instituut Maatschappelijk Werk, Kinderstad en de Brede School een plek. De werkzaamheden duren ongeveer anderhalf jaar, de verwachting is dat het gebouw in oktober 2010 klaar is. In Loven-Besterd komt aan de Leliestraat een dependance van de nieuwe MFA. Het kleine (enigszins verouderde) kantoorgebouw van de Twern wordt vervangen door een nieuw en groter gebouw. Hier blijft De Twern actief, maar ook Jong Nederland (jeugdwerk) gaat het gebouw gebruiken. De verwachting is dat de bouw eind 2009 kan starten.

Multifunctionele Accommodaties

In Tilburg worden in totaal vijf MFA's gerealiseerd. In deze accommodaties worden verschillende functies gecombineerd, zoals kinderopvang, buurtcentra en onderwijsvoorzieningen, in één gebouw (en complex). De combinatie bevordert de inhoudelijke samenwerking tussen de betrokken partijen.

---