Politie Brabant-Noord

Bejaarde man overvallen

's-Hertogenbosch, 29-05-2009

Vrijdagmiddag, kort voor 13.00 uur is een 90 jarige man in zijn woning aan de Eerste Buitenpepers in 's-Hertogenbosch beroofd. Bij de overval is een onbekend geldbedrag buit gemaakt. De man was alleen in de woning. Zijn echtgenote was bezig in de voor de woning staande caravan. Op dat moment kwam er door de openstaande deur een jongen de woning binnen die om geld riep. De jongen heeft de man met een onbekend voorwerp tegen het hoofd geslagen. Het slachtoffer sloeg zijn overvaller enkele keren terug waarna die de woning uitrende. Hij sprong achterop een buiten staande scooter. De scooter reed weg in de richting van de Wethouder Schuurmanslaan.

Tengevolge van de klap op zijn hoofd liep het slachtoffer een fikse hoofdwond op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De overvaller die in de woning is geweest heeft volgens een getuige een Noord Afrikaans uiterlijk en is ongeveer 1.65 meter lang. Van de persoon die op de bromfiets stond te wachten en met de overvaller achterop wegreed is alleen bekend dat hij een helm droeg, het vermoedelijk een Nederlander betreft en dat de scooter vermoedelijk grijs van kleur is. Een onmiddellijk ingesteld buurtonderzoek leverde geen resultaat op.

De politie verzoekt getuigen die rond het vermelde tijdstip iets hebben gezien dat verband kan houden met deze overval om zich te melden bij de politie in Den Bosch. 0900-8844.