Saxion Hogescholen
BR>

vr 29 mei 2009

Saxion Kunstopdracht naar David Scheidler
/files/storage/hbs/gebouw Saxion Deventer.jpg

Vrijdag 29 mei vond in het Kunstenlab in Deventer de jaarlijkse prijsuitreiking van de Aanzet!-prijs plaats. Tijdens deze bijeenkomst heeft mr. Ineke van Oldeniel, lid van de Raad van Bestuur van Saxion aan David Scheidler de Saxion Kunstopdracht 2009 ver

David Scheidler is afgestudeerd aan de AKI ArtEZ in Enschede en exposeerde in mei in de Kunstvereniging Diepenheim. Daar raakte de Saxionjury erg onder de indruk van het interactieve karakter en de aantrekkelijke presentatie van de werkstukken van David. De diverse opstellingen van zijn `Multiple Perception' prikkelen de nieuwsgierigheid, ze zijn uitnodigend en er is sprake van een grote visuele schoonheid. Het werk op de expositie heeft kwaliteit door wat het is. Het appelleert aan een onbekende wereld met een serene sfeer, maar heeft tegelijkertijd associatie met jongerencultuur en nieuwe media. De complexiteit, de oorspronkelijkheid en de zeggingschap van het werk, gecombineerd met het vakmanschap waarmee het gemaakt is, deden de jury kiezen voor het werk van Scheidler. De jury heeft er vertrouwen in dat een opdracht om iets voor een van de Saxion gebouwen te maken bij hem in goede handen is.

Sinds 2002 bestaat de Saxion Kunstopdracht en sinds 2004 is deze opdracht gekoppeld aan de door het samenwerkingsverband `A1' georganiseerde `AanZet!'-prijs. De deelnemende instellingen, financiers en de genomineerden komen uit Overijssel en Gelderland. De A1 is óók voor Saxion de verbinding tussen haar vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Enschede.

Saxion heeft, op de opleidingen van haar Academie Toegepaste Kunst en Techniek na, geen kunstopleiding in haar aanbod. Toch bestaat er binnen Saxion grote belangstelling voor kunst. Aan de muren van de drie locaties hangt een collectie van honderden werken.


------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Hans Rombouts, voorzitter Saxion Kunstcommissie, tel. 0570-603604