Trimbos-instituut


Trimbos-instituut en het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie(EFP) gaan samenwerken

29 mei 2009

Utrecht, 29 mei 2009. Afgelopen week tekenden het Trimbos-instituut (het landelijk kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg) en het EFP (het landelijk expertisecentrum voorde forensische psychiatrie) een samenwerkingsovereenkomst. De twee organisaties hopen door het bundelen van hun krachten te komen tot een kwaliteitsverbetering van hun werkzaamheden op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en kennismanagement.

Er is in toenemende mate sprake van een overlap tussen de werkvelden van het Trimbos-instituut (de geestelijke gezondheidszorg) en het EFP (de forensisch psychiatrische zorg). Met name op het gebied van het coördineren en initiëren van wetenschappelijk onderzoek en kennis- en datamanagement kunnen beide organisaties door samen te werken de kwaliteit van leven en van zorg verhogen.

Beide partijen willen een brug slaan tussen de werkvelden van de GGZ en de forensische psychiatrie. Daarnaast kunnen zij de kennis die relevant is voor geestelijke gezondheidszorg en forensische psychiatrie samen beter toegankelijk maken. Tevens gaan ze een infrastructuur voor kennisverspreiding met behulp van 'state-of-the-art' technologie creëren.

Het Trimbos-instituut en het EFP zijn landelijke en overkoepelend werkende instellingen. Zij hebben ieder binnen en buiten hun eigen werkveld nauwe contacten en samenwerkingsvormen met bijvoorbeeld zorginstellingen, universitaire vakgroepen, onderzoeksinstellingen en ministeries. Door deze kennis en contacten nu te bundelen zal het wetenschappelijk onderzoek naar verwachting een flinke impuls krijgen.