Provincie Noord-Holland

Feest van ballonnen bij Welgelegen

14-5-2009

In ganzenpas achter de fanfare aan, zelf suikerspinnen maken en duizenden ballonnen. Dat waren de ingrediënten die gisteren de Haarlemmerhout tot leven brachten om te vieren dat het gerestaureerde provinciehuis Paviljoen Welgelegen heropend is.

De Haarlemse kinderen genoten zichtbaar van het spektakel zoals de 18 meter hoge ballonnensculptuur van Lodewijk Napoleon en de levende ballonnenwachters.

Ballonnenfeest

De kinderen werden welkom geheten door Lodewijk Napoleon en zijn hofhouding. Na een korte toespraak onthulde gedeputeerde Hooijmaijers de hoogste balonnensculptuur ooit gemaakt in Nederland. Het standbeeld was Lodewijk Napoleon, voormalig bewoner van paviljoen Welgelegen. Ook lieten de kinderen ballonnen op met daarop een wens. Hierna ging het kinderparadijs open. Balonnenkunstenaars voorzagen de kinderen van opblaasbare kronen, zwaarden en helicopters. Ook konden de kinderen zich laten schminken, zelf een schilderij maken en aan de slag in de snoepfabriek. De zon gaf de middag een gouden randje, zodat het ook voor de ouders goed toeven was in de Haarlemmerhout.

Het ballonnenspektakel was de eerste activiteit om de heropening van het provinciehuis te vieren. De komende weken vinden meer evenementen plaats, van concerten tot exposities en de ceremoniële opening op 29 mei. Daarbij komt Hare Majesteit de Koningin het provinciehuis officieel openen. Kijk hier voor meer informatie.

Nieuwsredactie