Ingezonden persbericht

Klassieke meesterwerken in een popjasje
Classic FM 29 mei voor één dag in het teken van popmuziek

Naarden 27 mei 2009 | Classic FM verandert aanstaande vrijdag éénmalig in een popzender! Op vrijdag 29 mei laat de zender horen op welke manieren klassiek en pop elkaar kunnen ontmoeten. Op de vorige edities van 'Classic FM goes Pop' kwamen zoveel enthousiaste reacties dat er besloten is deze dag te herhalen.

Veel bekende pophits vinden hun oorsprong in klassieke muziek. Andersom is ook mogelijk, want er zijn ook artiesten die klassieke uitvoeringen maken van pophits. Tijdens 'Classic FM goes Pop' laat Classic FM horen dat Paul McCartney Bach in zijn hits van The Beatles verwerkte, Sting de inspiratie voor zijn hit 'Russians' vond bij Prokofjev. En dat het van (onder andere) Donna Summer bekende 'Could It Be Magic' eigenlijk werd geschreven door Chopin.

Phil Collins baseerde één van zijn grootste hits op klassieke pianomuziek en William Orbit had zelfs een house-hit met een bewerking van 'Barber's Adagio for Strings'. Dat pop en klassiek wel vaker tegen elkaar aan liggen, blijkt wel uit de populariteit van onder meer Andrea Bocelli, Alessandro Safina en ook II Divo.

Classic FM staat vrijdag 29 mei dus een dag lang in het teken van popmuziek die eigenlijk klassiek is en van klassieke muziek die eigenlijk pop is. De uitzending van 'Classic FM goes Pop' is te beluisteren van 07.00 - 19.00 uur.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, mobiele telefoon, Canal Digitaal en Digitenne.

Classic FM is onderdeel van de Sky Radio Group