Ingezonden persbericht

Persbericht 28 mei 2009

Veel kandidaat-Europarlementariërs aanwezig bij uitreiking prijzen Beste Webpoliticus op Mediapark

Vrijdag 29 mei, 16.00 uur, is duidelijk welke aankomende Europarlementariërs zich het beste manifesteren op internet. In Bar Boon op het Mediapark maakt de redactie van BesteWebpoliticus.nl dan de winnaars van de jury- en publieksprijzen bekend. Aanwezig zijn o.a. Ivo Thijssen en Gerhard Mulder van D66, Natasja Oerlemans van de PvdD en Eline van den Broek van Libertas. Van andere partijen worden ook politieke vertegenwoordigers en communicatiespecialisten verwacht

Beste webpoliticus, beste site, beste weblog

In drie categorieën heeft de jury politici genomineerd. Op de shortlist staan o.a. Wim van de Camp (CDA), Ivo Thijssen (D66), Eline van den Broek (Libertas), Esther de Lange (CDA), Judith Sargentini (Groenlinks), Sophie in 't Veld (D66) en websites van Groenlinks, Libertas en het CDA.

Publieksprijzen

Vrijdagmiddag 29 mei om 12.00 uur sluit de stemmogelijkheid op www.bestewebpoliticus.nl voor de publieksprijzen. Bezoekers stemmen daar voor de beste én slechtste webpoliticus. Wat opvalt is dat ook hier Natasja Oerlemans, Sophie in 't Veld, Judith Sargentini en Eline van den Broek hoge ogen gooien. Blijkbaar hebben vooral vrouwelijke lijsttrekkers de webfactor.

PvdA, VVD en SP ontbreken in shortlists

Opvallend is de afwezigheid van grote partijen als PvdA, VVD en vooral de SP. De SP is van oudsher zeer actief in webcampagnes.

Jurysamenstelling

De jury bestond uit Boris van der Ham (D66, winnaar juryprijs in 2006), Sabine Uitslag (CDA, winnaar publieksprijs 2006), Bart Dirks (Volkskrant), Han Dirk Hekking (Financieele Dagblad) en internetconsultant Polle de Maagt. Zij keken onder meer naar de sociale netwerken (Twitter, Hyves), de kwaliteit van weblogs en sites, en de authenticiteit van kandidaten.

Prijsuitreiking op het mediapark

Vrijdagmiddag 29 mei maakt de redactie van BesteWebpoliticus.nl de definitieve winnaars bekend tijdens een prijsuitreiking in Bar Boon op het Hilversumse Mediapark. De uitreiking begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Toegang is vrij.



Ingezonden persbericht