Ingezonden persbericht

Mobiele bellers enthousiast over haarscherp AMOLED-beeldscherm

Samsung mobiele telefoons krijgen hoogste waardering Nederlandse consument

Delft, 29 mei 2009 - Mobiele bellers in Nederland waarderen Samsung massaal als het meest toonaangevende en kwalitatief hoogwaardige merk voor mobiele telefoons. Uit onafhankelijk onderzoek onder 921 Nederlandse consumenten blijkt dat de Nederlander het beeldscherm van Samsung telefoons het beste vindt. Ook de kwaliteit van de fotocamera van de Samsung telefoons krijgt van de ondervraagden de hoogste waardering. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat de Nederlander de Samsung mobiele telefoon als het meest betrouwbaar ervaart. Een telefoon van Samsung laat de mobiele beller niet in de steek.

Erwin van der Valk, Head of Marketing Samsung Mobile: 'De introductie van AMOLED-beeldschermen zullen onze leidende positie verder verstevigen. Deze unieke technologie waarborgt een kristalheldere beeldkwaliteit, zelfs bij direct zonlicht. De lancering van ons nieuwe portfolio past 100% bij de bevindingen uit het onderzoek. Een mooie steun in de rug en een bevestiging van ons leiderschap op gebied van kwaliteit, technologie en design in mobiele telefonie.'

Na succesvolle introducties van de Samsung UltraTOUCH en de BeatDJ lanceert Samsung deze zomer een groot aantal nieuwe toestellen. Opvallend is dat deze toestellen voorzien zijn van touch-technologie en AMOLED-beeldschermen voor maximaal gebruiksgemak. De eerder aangekondigde i8910HD, de eerste HD mobiele telefoon, ligt vanaf volgende week in de winkel. Verder lanceert Samsung de nieuwe Ladyphone Allure S op 2 juni aanstaande op grootse wijze. Uit het onderzoek blijkt de Nederlandse consument de term Ladyphone direct met Samsung te associëren.
De overige mobiele telefoons uit het nieuwe portfolio maakt Samsung in de komende weken bekend.

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Bij het bedrijf werken 150.000 mensen in 134 vestigingen in 62 landen. In 2008 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 96 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.
Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com/nl bezoeken.