Ingezonden persbericht

DeGraaf Grand Prix rijders starten met voorlopige vierde startrij in zonnig Italië

De vijfde Grand Prix van 2009 is vandaag gestart onder zonnige en warme weersomstandigheden. De Gran Premio D'Italia Alice bracht de Engelsman Danny Webb tijdens de eerste vrije training een 13e positie. De Zwitser Randy Krummenacher hoefde maar een halve seconde toe te geven op zijn teamgenoot en noteerde de 16e tijd.

De één uur durende vrije training werd door het DeGraaf Grand Prix Team gebruikt om een goede basis afstelling te creëren. Voor Danny Webb en Randy Krummenacher lukte dit aardig en konden gelijk competitieve rondetijden zetten. Webb stond de bijna de gehele training in de top 10 terwijl Randy Krummenacher tegen de top 10 zat aan te hikken. Uiteindelijk stranden beide rijders op een voorlopige vierde startrij.

Danny Webb (13e,2:00,959): "Het ging vandaag best goed. Ik had gelijk een goede basis afstelling waar ik mij goed bij voel. In de positie kwam dit niet echt tot uiting. De tijden kon ik steeds verbeteren en de laatste keer dat ik naar buiten ging was er iedere keer wel wat dat mijn ronde verknalde. In de eerste snelle ronde maakte ikzelf een fout en verloor ik bijna de controle over de Aprilia. De andere ronden zat er iemand op mijn lijn of ging er een rijder onderuit. Ik weet dat ik sneller kan getuige ook mijn ideale tijd die ruim een halve seconde sneller is. Morgen zal het beter gaan en ga ik toch voor de eerste twee startrijen in de kwalificatie."

Randy Krummenacher (16e, 2:01,496): "Het gaat deze training beter dan de voorgaande Grand Prix'. De 16e tijd is natuurlijk niet heel erg goed maar het is tot op heden mijn beste vrije training van het seizoen. De motor voelt goed aan en aan de vering hebben we nog wat werk. Het begint echt te komen nu en ik wil dit meteen uitbuiten door snelle rondetijden te rijden. Het schijnt dat het mooie weer van vandaag weleens kan omkeren in regen voor morgen. Ik hoop dat het droog blijft zodat ik mijzelf zaterdag kan verbeteren in de vrije training en uiteindelijk de kwalificatie."