Gemeente Leeuwarden
Multifunctionele bouwschutting projectgebied Nieuw Zaailand

De definitieve bouwschutting langs project Nieuw Zaailand staat! In de stijl van het project en met allerlei informatie is deze schutting meer dan alleen een afscheiding van de bouw. Het is een blikvanger geworden en zorgt ervoor dat het gebied rond de bouwplaats netjes en aantrekkelijk is. De Klankbordgroep Communicatie, waarin de betrokken winkeliers zitting hebben, heeft meegedacht over het uiterlijk van de schutting.

In gebieden waar gebouwd wordt is de schutting het eerste dat voorbijgangers zien. Dit is medebepalend hoe het gebied ervaren wordt. Door de schutting mooi aan te kleden is het gebied aantrekkelijker. De bovenste helft van de schutting van is open zodat mensen de bouw kunnen volgen. Het overzicht naar de overkant is ook beter, wat goed is voor de sociale veiligheid. De dichte onderkant houdt bouwafval in de winkelstraat tegen. Fietsen tegen de schutting kunnen makkelijk verplaatst worden zodat het bevoorradingsverkeer er goed langs kan.

Er is gekozen om de schutting ook te gebruiken als middel om informatie over de bouw, parkeren en de website www.nieuwzaailand.nl te geven. De winkeliers in het gebied nodigen de mensen uit om de bouw mee te maken en gezellig te winkelen. Alle winkels zijn tijdens de bouw namelijk gewoon open.