Ingezonden persbericht

EA KONDIGT COMMUNITY-UITDAGING AAN VOOR BATTLEFIELD 1943 MET BONUSKAART 'CORAL SEA' ALS BELONING

Battlefield 1943 levert non-stop multiplayer-actie op vier WOII-kaarten

SCHIPHOL-RIJK, 29 mei 2009 - DICE, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), heeft vandaag een community-uitdaging aangekondigd voor Battlefield 1943(TM). Wanneer de communityy's de uitdaging voltooien, spelen ze de vierde kaart Coral Sea vrij. De WOII-kaart Coral Sea wordt beschikbaar wanneer de multiplayer-community's de grens van 43 miljoen kills bereiken op Xbox Live en op PlayStation(TM)Network. Battlefield 1943 komt deze zomer uit en bevat dan drie kaarten (Iwo Jima, Guadalcanal en Wake Island), plus deze vierde bonuskaart.

Coral Sea is speciaal ontworpen om spelers de intensiteit van luchtgevechten te laten ervaren en bevat het totaal nieuwe speltype Air superiority. De kaart is exclusief ontwikkeld voor vliegtuigen en stelt spelers in staat een nieuwe dimensie te ervaren van legendarische Tweede Wereldoorlog-actie. DICE bewijst opnieuw dat zij als geen ander ultieme voertuiggevechten weet te combineren met een waanzinnige game-ervaring! Bij hun console-community op www.battlefield.com/1943 kunnen spelers zien wat de status is van de uitdaging.

De superieure arcade-game Battlefield 1943 bevat eindeloze FPS-actie (First-Person Shooter) voor 24 spelers op populaire kaarten die zijn gebaseerd op Battlefield 1942(TM). Naast Coral Sea kun je in
Op de E3 (Electronic Entertainment Expo) kunnen gamers zich al in het gevecht storten met alle vier de kaarten (locatie: kruising van West Hall en Concourse Walkway).

De langverwachte multiplayer FPS-game Battlefield 1943 kan deze zomer worden gedownload van Xbox LIVE(TM) Marketplace (1200 Microssoft(TM) points) of PlayStation(TM)Store (€ 14,99). Inn september is de game beschikbaar voor op de PC.

Ga voor meer informatie over DICE naar www.dice.se of www.ea.com. Meer informatie over Battlefield 1943 kun je vinden op: www.battlefield.com/1943. Je kunt de game ook volgen via Twitter op http://twitter.com/OfficialBF1943.

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt haar producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS Freestyle TM en POGOTM. In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op . Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar www.electronicarts.nl.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Brütal Legend is een handelsmerk van Double Fine Productions, Inc. PLAYSTATION is een geregistreerd handelsmerk van Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation en worden onder licentie gebruikt. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaren.