Ingezonden persbericht

'Cheap in the city': stedenreizen scoren bovengemiddeld

Oosterhout, 29 mei 2009
Het aankomende Pinksterweekend is goed geboekt bij CheapTickets.nl. 'Ondanks een achterblijvende markt en een aarzelende consument, doen vooral de stedenbestemmingen het bovengemiddeld goed tijdens het Pinksterweekend', aldus Lieke Fransen, brandmanager bij CheapTickets.nl. Met uitzondering van New York, zijn het vooral de Europese steden die de lijst aanvoeren. De top 5 bestaat uit Londen, New York, Madrid, Barcelona en Istanbul.

Kort en dichtbij
Dat stedentrips het relatief goed doen, komt niet onverwacht. Marktcijfers laten ook een kleine groei zien ten opzichte van vorig jaar in het aantal stedenvakanties. 'Blijkbaar kiest de consument in deze economische tijd eerder voor kort en dichtbij dan voor een verre vakantiebestemming. CheapTickets.nl speelt wel in op het boekingsgedrag van de consument met speciale Europa deals. Anderzijds blijven wij ook proberen long-haul bestemmingen onder de aandacht te brengen', aldus Fransen. 'Zo hebben wij onlangs een Las Vegas campagne gevoerd en brengen wij nu op onze website andere verre bestemmingen onder de aandacht. Hiermee spelen we in op de actualiteit en bieden wij altijd de beste deals.'

Stijging aantal boekingen
'Op dit moment zien we een stijging in het aantal boekingen', zo zegt Fransen. 'Vanwege de sterk verlaagde ticketprijzen besluiten mensen om toch nog weg te gaan en dus een reis te boeken. De trend tot steeds korter boeken voor vertrek zet daarmee door. Nu het vakantiegeld weer bij veel mensen op de rekening staat, verwachten wij nog meer boekingen te zullen maken'.

Over CheapTickets.nl
CheapTickets.nl werd in 2001 opgericht door de Beins Travel Group en startte op de Nederlandse markt met CheapTickets.nl. Met een behaalde jaaromzet van ¤ 150 miljoen in 2008 is het bedriijf in Nederland marktleider op het gebied van online verkoop van vliegtickets, accommodaties, huurauto's en pakketreizen. In 2007 werd de Duitse website CheapTickets.de gelanceerd met een call center in Saarbrücken. Naast de kantoren in Nederland en Duitsland, heeft het bedrijf ook een vestiging op Curaçao.

Noot voor de redactie (