Ingezonden persbericht

Arrow Classic Rock & Arrow Jazz FM gaan door!

Den Haag, 29 mei 2009

Flux Media Factory B.V. heeft een akkoord bereikt met de curator over een overname van een deel van de boedel van de gefailleerde bedrijven Crosspoints B.V. en Rokit B.V.

Flux Media Factory B.V. zal de productie en exploitatie van de populaire radiozenders Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en Caz! verzorgen.
Het businessplan van Flux Media Factory B.V. is gebaseerd op het voortzetten van de kabeldistributie van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM, alsmede de uitzending via internet. Ook is het de bedoeling de zenders en het 'merk' Arrow' in een brede multimedia-omgeving verder te exploiteren, ook internationaal. Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM en Caz! hebben een muziekformat dat het uitstekend kan doen in het buitenland.

Flux Media Factory B.V. kent drie aandeelhouders die het bedrijf een stevige basis geven, te weten Exceed B.V., Twister Media Group B.V. en Ad Ossendrijver.
Hoewel de initiatiefnemers etherdistributie tegen reële vergunningskosten niet uit de weg gaan, geloven zij dat het belang van (dure) FM-frequenties de komende jaren zal afnemen ten voordele van het luisteren via WIFI-internet, ook in de auto. Sterke merken zullen gemakkelijk de transitie naar WIFI-internet kunnen maken.

In maart 2009 verloren Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM hun FM-frequenties, maar bleven wel uitzenden via kabel, Digitenne en internet. De vennootschappen welke eigenaren waren van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM kwamen in 2008 in zwaar weer terecht toen door de kredietcrisis de benodigde financiering niet meer kon worden aangetrokken.

'Het behoud van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM is goed voor de radioluisteraars en muziekliefhebbers. We hebben er de afgelopen tijd hard voor gevochten' zegt Ad Ossendrijver, en vervolgt: 'Op basis van de vele e-mails en sms-berichten die ons de afgelopen maanden hebben bereikt kunnen we concluderen dat de luisteraars de beide Arrow-zenders op FM enorm missen. Gelukkig blijven we nu definitief bestaan op de kabel en internet. De combinatie van ons uitstekend product en kracht van de aandeelhouders, vormt een goede basis voor een crossmediaal en internationaal platform".

Uit de eerste reacties van de kabelnetexploitanten blijkt dat zij blij zijn met het behoud van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM voor hun abonnees.

Flux Media Factory B.V. neemt een deel van het personeel over van de gefailleerde bedrijven Crosspoints B.V. en Rokit B.V..

Twister Media Group B.V. (TMG) is een gerenommeerd Europees opererend mediabedrijf, met activiteiten op het gebied van het produceren en publiceren van elektronische diensten voor massamedia. Zo is TMG marktleider op het gebied van response diensten in de Duitstalige markten, waar bijna alle grote formats zoals 'Idols' en 'Who wants to be a Millionaire' door haar geserviced worden. Ook faciliteert TMG in 43 Europese landen de votingafwikkeling van het Eurovision Song Contest (Eurovisie Songfestival). TMG ziet in Arrow een strategische aanvulling op haar bestaande digitale activiteiten en zal een belangrijke rol vervullen in het Europees uitrollen en verdiepen van dit in Nederland zo succesvolle format.

Exceed B.V. is de holdingmaatschappij van Conclusion B.V.. Conclusion is de meest veelzijdige zakelijke dienstverlener van Nederland op het gebied van Human Capital, Communication, Organisation en Technology. Conclusion heeft 1.400 medewerkers in 30 werkmaatschappijen, die ieder specialist zijn binnen hun eigen vakgebied en werken voor de top 250 bedrijven.

.
Arrow Classic Rock zendt al 12,5 jaar uit en is de enige (classic) rock zender van Nederland. Arrow Classic Rock is dagelijks te beluisteren op alle Nederlandse kabelnetten, Digitenne en via internet . Arrow Classic Rock bereikt naar schatting per maand meer dan 1,5 miljoen verschillende luisteraars met een mix van classic rock en modern rock.

Arrow Jazz FM is al sinds 2004 hét Jazz-station van Nederland en is dagelijks te beluisteren op alle Nederlandse kabelnetten en via internet. Arrow Jazz FM bereikt naar schatting per maand meer dan 500.000 verschillende Jazzliefhebbers in Nederland.



Ingezonden persbericht