Provincie Noord-Brabant
Commissie Economie, Mobiliteit en Grote stedenbeleid enthousiast over mogelijke gelijktijdige aanleg spoor en weg

EMG ondersteunt streven naar verbinding Breda-Utrecht per spoor

Op uitnodiging van de fracties van GroenLinks en ChristenUnie-SGP heeft de commissie Economie, Mobiliteit en Grote stedenbeleid vrijdag 29 mei kennis genomen van de laatste ontwikkelingen rond de plannen om gelijktijdig met de verbreding van de A27, een spoorverbinding aan te leggen vanuit Breda via Gorinchem naar Utrecht en Almere.

De bedrijven Goudappel Coffeng en BAM Rail BV hebben uitvoerig berekend of en welke voordelen er zijn bij gelijktijdige aanleg van spoor en weg. Die blijken vooral naar voren te komen als er bestuurlijk snel gehandeld wordt om aansluiting te houden bij de voorbereidingen voor de verbreding van de A27.

Op initiatief van de VVD sprak de commissie EMG zich daarop uit het belang hiervan te willen onderstrepen. Gedeputeerde Van Nieuwenhuizen werd gevraagd mede namens de commissie tijdens de conferentie op 15 juni te Gorinchem over mogelijke aanleg van deze spoorverbinding, te pleiten voor de aanleg van een combinatie van spoor en verbrede A27 tussen Breda en Utrecht/Almere.