Ingezonden persbericht

Nick & Simon zingen voor Rotterdamse basisschool De Regenboog

Rotterdam, 29 mei 2009 - Kinderenn, ouders en leerkrachten van de Rotterdamse basisschool De Regenboog genieten met volle teugen van het concert van Nick & Simon dat zij wonnen door maar liefst ¤ 3.250 in te zamelen voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. De basisschool deed mee aan de Club van 1000-actie. Voor deze actie werden basisscholen in Rotterdam opgeroepen om ¤ 1.000 in te zamelen voor het Huis. De nieuwbouw is afgerond, maar geld blijft hard nodig om het Huis draaiende te houden.

De Volendamse helden zongen vanaf een podium op het schoolplein hun grootste hits, zoals 'Pak maar m'n hand', 'Kijk omhoog' en natuurlijk 'Rosanne', die door de honderden kinderen en volwassenen luidkeels werden meegezongen.

Over Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam
Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam biedt gasten een 'thuis ver van huis'. Ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen in het Erasmus MC-Sophia kunnen hier slapen, eten en tot rust komen. Een verblijf in het Ronald McDonald Huis biedt ouders de mogelijkheid dicht bij hun kind te zijn en het zo vaak mogelijk te bezoeken.
Het nieuwe Huis in de havenstad heeft een maritieme uitstraling. De relatie met Rotterdam en de zeevaart komt terug in het ontwerp en in de inrichting van het nieuwe Huis. Het door EGM ontworpen gebouw lijkt aan de buitenkant op een cruiseschip. Ook de inrichting van interieurarchitect Frans Dingemans (Architectenbureau VFD) kent maritieme accenten. Dingemans richtte eerder vele cruiseschepen in van de Holland America Line.

Noot voor redacties

Meer informatie,

Ingezonden persbericht