NIOD


28.4.2009

Strafrechter Brilman spreekt 29 mei over de berechting van oorlogsmisdadigers in Sarajevo

Paul Brilman maakte tijdens zijn werkzaamheden als strafrechter bij de Staatsrechtbank van Bosnië Herzegovina de werderopbouw van de regio van nabij mee. Op 29 mei is hij te gast bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en het Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies, waar hij een lezing zal geven over zijn ervaringen. U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

Tijdens zijn werk in Sarajevo kwam Paul Brilman veelvuldig in aanraking met daders en slachtoffers van 'Srebrenica'. Ook hier zal hij tijdens zijn lezing uitgebreid op in gaan. Na de lezing is er ruimte voor vragen en discussie.

Paul Brilman
Paul Brilman (1942) werkt als Raadsheer strafsector bij het gerechtshof Amsterdam. Van 1982 tot 2000 was hij als landelijk officier van justitie belast met de opsporing van oorlogsmisdadigers en andere politieke delinquenten uit de Tweede Wereldoorlog. De afgelopen vier jaar was hij gedetacheerd als bosnisch rechter bij de Staatsrechtbank van Bosnie Herzegovina, War Crimes Chamber, te Sarajevo.

Praktische informatie
Datum: 29 mei
Tijd: 15.00-17.00 uur
Lokatie: NIOD
Adres: Herengracht 380, Amsterdam

Gaarne vooraf aanmelden bij Monique van Kessel.