Ingezonden persbericht


Almere, 18 mei 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 22-23
...

..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

BRANDENDE LIEFDE - MUSICAL

In 2005 zorgde de musical 'Turks fruit' voor de nodige opwinding in het land: "Alles klopt bij deze meesterlijke musical", schreef de Volkskrant. Jan Wolkers liet in NRC Handelsblad weten het resultaat "schitterend, ontroerend en bijzonder" te vinden. Dick van den Heuvel en Fons Merkies, de mannen achter het script en de muziek van 'Turks fruit', maken nu opnieuw een (muzikale) bewerking van een boek van de overleden schrijver. In 'Brandende liefde' geeft Mademoiselle Bonnema vanuit haar statige Amsterdamse huis Franse les aan jonge kunstenaars. Eén daarvan is Rick, die in ruil voor klusjes het souterrain mag betrekken. In het huis wonen ook Anna en haar man, een concertpianist. Tussen Anna en Rick bloeit een hartstochtelijke liefde, die op alle mogelijke manieren lijkt te worden dwarsgezeten door mejuffrouw Bonnema. Zo ontstaat een complexe driehoeksrelatie tussen een gepassioneerde kunstenaar, een beeldschone muze en een lerares Frans. Het is intiem, oorspronkelijk muziektheater, waarbij duidelijk niet de gemakkelijke wegen zijn bewandeld. (De Telegraaf)

VRIJDAG 29 MEI, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 27,50 / Rang 2: E 25,00 / Rang 3: E 22,50 Fotograaf:

ERNST VAN DER PASCH - CABARET

"Ernst van der Pasch is bijzonder goed in boeiende verhalen vertellen, met prachtige metaforen en sterke grappen", schreef Trouw over zijn vorige programma 'Get a Life'. 'Laat niets van waarde achter' is de zesde voorstelling van de columnist, parttime wereldreiziger en kroegfilosoof. Ook nu kneedt hij zijn verhalen, grappen en sterke liedjes, tot een voorstelling die ook nog eens echt over iets gaat. Daarmee laat Van der Pasch in ieder geval wél iets van waarde achter.

VRIJDAG 29 MEI, 20:30 UUR

Prijs: E 15,50 / Kortingspas: E 13,50
Fotograaf: Allard de Witte

JAVIER GUZMAN - CABARET

Hij kwam, zag, ging bijna ten onder, herpakte zich en overwon. Nadat hij voor even van het toneel verdween keerde Javier Guzman twee jaar geleden terug met het ijzersterke en met de prestigieuze Neerlands Hoop bekroonde 'Delirium'. "Meedogenloos, krachtig, puur en geestig", aldus de Volkskrant. Ook in 'Por Dios' schuwt de ongrijpbare, talentvolle cabaretier geen enkel risico. Hij laadt zich op voor een nieuwe krachtmeting "Een innemende cabaretier met een goed verhaal." (De Telegraaf)

ZATERDAG 30 MEI, 20:15 UUR

Prijs Rang 1 E 22,50 | Rang 2 E 20,- | Rang 3 E 17,50 | Rang 4 E 12,50 Fotograaf: Onbekend

THEATERGROEP SUBURBIA - DE MANKE

"Ik, ik ben nog nooit gekust, ik"

Inishmaan 1934. Op dit rotsachtige eiland aan de Ierse westkust woont Billy bij zijn oude tantes Kate en Eileen. Billy is mank en wordt door iedereen bespot en geminacht om zijn handicap. Op het nabijgelegen eiland Inishmore is Robert Flaherty, de grote filmregisseur uit Hollywood, bezig met opnamen voor zijn film The Man of Aran. Hij is op zoek naar eilanders die aan de film willen meewerken. Het hele eiland is in rep en roer en iedereen droomt van een carrière in Hollywood. Tot groot vermaak van zijn dorpsgenoten droomt ook Manke - Billy van een nieuw leven in Amerika.

De Manke is een moderne volksvertelling. Martin McDonagh vertelt een verhaal over een kleine benauwde gemeenschap. In brute, maar zeer komische scènes beschrijft hij 'the struggle for life' van de bewoners op een rotsachtig eiland midden in zee.

Theatergroep Suburbia speelt dit jaar voor de zesde keer haar zomervoorstelling op het Almeerse Stadslandgoed De Kemphaan: toneel in de polder. Net als voorgaande jaren wordt er in samenwerking met Restaurant De Kemphaan een diner geserveerd dat perfect past bij dit zomertheater. Ook spelen de jongeren van Suburbia hun eigen versie van 'De Manke' én zijn er inleidingen en workshops. Een ideale besteding van een zomerse dag in de polder.

WOE 3 & VR 5 JUNI, 20:30 UUR - TRY-OUT, WOE 10, DO 11, VR 12, ZA 13, WOE 17, DO 18, VR 19, ZA 20, WOE 24, DO 25, VR 26, ZA 26 JUNI, WOE 1, DO 2, VR 3, ZA 4 JULI, 20:30 UUR KEMPHAAN

Prijs: woensdagen en try-outs E 11,50, overige voorstellingen E 16,50 Diner E 19,50.

Wilt u de mensen achter Suburbia leren kennen? Meekijken in de huiskamer van dit verfrissende stadsgezelschap? Kijk op hyves en wordt lid van de theatergroepsuburbia/hyve! Fotograaf: Jaap Vrenegoor
Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht