Ingezonden persbericht


Nieuwsbericht 22 mei 2009

De uitslag: Wie is de Beste Europese Webpoliticus?

Op vrijdag 29 mei 2009 maakt Hendrikx Van der Spek bekend wie de winnaars zijn van de verkiezing voor Beste Europese Webpoliticus. De feestelijke uitreiking begint om 16.00 uur in Bar Boon op het Mediapark in Hilversum. Boris van der Ham en Sabine Uitslag bepalen samen met enkele mediadeskundigen de winnaars. Genomineerden maken kans in de categorieën: Beste Webpoliticus, Slechtste Webpoliticus, Beste Weblog en Beste Website.

Publieksprijzen
Vanaf 30 april kunnen bezoekers online stemmen op genomineerden, die eerder door het publiek gekozen zijn. In twee categorieën bepalen de online stemmers wie de winnaar wordt: Beste Webpoliticus en Slechtste Webpoliticus. Tot 29 mei 12.00 uur kan iedereen een stem uitbrengen, waarna Hendrikx Van der Spek 's middags de publiekswinnaars bekendmaakt.

Juryprijzen
BesteWebpoliticus.nl deelt ook drie juryprijzen uit: Beste Webpoliticus, Beste Weblog en Beste Website. Voor deze prijzen heeft Hendrikx Van der Spek een jury samengesteld. De jury bestaat uit:
. Sabine Uitslag, Tweede Kamerlid CDA (winnaar publieksprijs 2006)
. Boris van der Ham, Tweede Kamerlid D'66 (winnaar juryprijs 2006)
. Polle de Maagt, social media consultant

. Bart Dirks, parlementair verslaggever de Volkskrant
. Han Dirk Hekking, correspondent Brussel voor het Financieele Dagblad Bekendmaking top-3
Maandagavond zal Hendrikx Van der Spek de top-3 van iedere categorie bekendmaken. Belangrijke kanshebbers voor de publieksprijzen zijn op dit moment: Eline van den Broek (Libertas), Ivo Thijssen (D'66) en Judith Sargentini (GroenLinks). De definitieve kandidaten voor de juryprijs staan vanaf dinsdagochtend op de site.

Verkiezing
Hendrikx Van der Spek is de organisatie achter BesteWebpoliticus.nl. Het communicatieadviesbureau deelde in 2006 al eerder prijzen uit in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen. De verkiezing van Beste Europese Webpoliticus is begin april gestart en loopt tot 29 mei 2009.

Einde nieuwsbericht