Ingezonden persbericht



---


Eromes viert 100-jarig bestaan

Expositie TRADITIES IN EEN NIEUW JASJE

Herkenbare patronen, oude ambachten en nostalgie komen steeds vaker terug in eigentijdse ontwerpen. Onder de titel 'Tradities in een nieuw jasje' is vanaf 29 mei bij Eromes projectinrichting te Wijchen een expositie te zien van hedendaagse meubels en objecten met een vette knipoog naar het verleden. De geselecteerde ontwerpen zijn qua techniek of materiaalgebruik onmiskenbaar van deze tijd maar dragen duidelijke kenmerken uit eerdere tijden met zich mee. Het is de tweede tentoonstelling in een reeks van presentaties ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Eromes. De organisatie is in handen van Yksi Ontwerp uit Eindhoven.

Eromes ontwerpt, produceert en levert creatieve oplossingen voor leer-, zorg- en werkomgevingen. Die creativiteit komt soms voort uit nieuwe inzichten, maar ontstaat soms ook door anders te kijken naar het bestaande. Vanuit die visie heeft Yksi Ontwerp de afgelopen 3 jaar een reeks van verassende exposities georganiseerd in de presentatieruimte bij de entree van Eromes.

In 2009 bestaat het bedrijf in Wijchen honderd jaar. Aanleiding voor Yksi Ontwerp om de tijdgeest te vangen in een reeks van exposities. Na de tentoonstelling 'Eeuwig' volgt nu 'Tradities in een nieuw jasje'. Heden ontmoet verleden. De toekomst van de hedendaagse manier van werken met nieuwe technieken dient zich aan. Deelnemende ontwerpers zijn onder andere Sander Mulder, Floris Hovers, Yksi Ontwerp, Lady Penelope, Studio Job, Chris Kabel, Studio Oooms, Kiki van Eijk, Ontwerpduo, Jurgen Bey en Lise le Fibre.

De expositie 'Tradities in een nieuw jasje' is te zien bij Eromes projectinrichting te Wijchen, vanaf vrijdag 29 mei tot en met 11 september 2009 op werkdagen van 9.00-17.00 uur.