Ingezonden persbericht


Jonge ICT-professionals helpen ouderen in Tuindorp groen massaal onder handen genomen

Ouderen in de wijk Tuindorp, die niet meer in goede gezondheid verkeren, krijgen een helpende hand toegestoken van het bedrijf Cisco. In samenwerking met Stichting Amsterdam Cares, zullen zo'n 60 Cisco medewerkers vrijdag 29 mei de tuinen in de wijk opknappen. Amsterdam Cares heeft zich gespecialiseerd in 100% flexibel vrijwilligerswerk en activeert jonge, werkende mensen uit het bedrijfsleven om zich in te zetten voor de kwetsbaren in Amsterdam. Cisco is partner van Amsterdam Cares.

De ouderen in de wijk zijn vanwege hun gezondheid niet meer in staat om zelf de tuin bij te houden, er is daarom veel achterstallig onderhoud. In samenwerking met Stichting Present en woningcorporatie Ymere pakt Amsterdam Cares deze grootschalige vrijwilligersklus aan. De vrijwilligers zullen zowel de tuinen als het publieke groen in de wijk opknappen.

Amsterdam Cares activeert jonge, werkende mensen die zich, ondanks hun drukke agenda, in willen zetten voor kwetsbare groeperingen in onze hoofdstad. Hands on, flexibel vrijwilligerswerk is de oplossing. Dit betekent dat je alleen helpt wanneer je agenda het toelaat, zonder terugkerende verplichting. Daarnaast kunnen hele afdelingen van bedrijven zich ook aanmelden. Meer informatie op www.amsterdamcares.nl.