TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 28-05-2009

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 29 mei
Nederland 1 - 22.05 uur

ONTVOERDE AMAL WEIGERT MOEDER TE ZIEN

,,Ik wil haar zo graag vasthouden. Wat heb ik gedaan dat ze me niet wil zien?", jammert de intens verdrietige Jenneke als ze hoort dat haar 15-jarige dochter Amal haar afwijst. ,,Niets, je hebt haar bij hém gelaten", zegt haar oudere dochter Roxanna troostend: ,,Ze denkt dat je haar in de steek liet." Hoe anders is het in Jenneke's perceptie. Amal is in 1994 als baby uit Leiden ontvoerd door haar Marokkaanse vader. Jenneke: ,,Ik heb hem gesmeekt om mijn kind terug te geven, maar hij bracht haar onder bij zijn familie en hield alle contact af." Kortgeleden klopte Jenneke bij VERMIST aan voor hulp. In de uitzending van 15 mei vertelt ze dat ze in 1996 naar Meknes ging om haar kind terug te halen, maar dat de familie van haar ex met valse papieren aantoonde dat Amal geen dochter van Jenneke is. De verdrietige moeder heeft haar kind nooit terug gezien en vraagt VERMIST haar te zoeken in Marokko. Kijkers reageren massaal: 'Amal zit helemaal niet in Marokko -zoals haar vader tegenover de redactie van VERMIST nog beweert- maar woont al sinds 2006 in Leiden!' Met Jenneke en Roxanne gaat VERMIST naar het adres waar Amal verblijft. Moeder en zus vol woede om de leugens die Amals vader verkondigde, maar met goede hoop op een hereniging met het meisje dat hen als baby is ontstolen.

GWEN ECKHAUS GEZOCHT DOOR VERMIST
Na de uitzending waarin actrice Gwen Eckhaus het telefoonpanel van VERMIST aanvoert, wordt de redactie gebeld door Pierre: ,,Ik ben verbijsterd. Ik zie net Gwen Eckhaus op tv en dat is mijn eerste liefde. Ik leerde haar kennen op de kleuterschool in Amstelveen. Ik zoek haar al jaren." Dat Gwen bekendheid verwierf met rollen in onder andere 'Spangen', 'Baantjer' en 'Grijpstra & de Gier' is volkomen langs Pierre heen gegaan. Hij heeft maar een wens: 'Zo snel mogelijk met zijn jeugdvriendinnetje herenigd te worden.' In VERMIST de reactie van Gwenn Echkaus.

BIZARRE TIP OVER VERMISTE OOSTERHOUTER
,,Ik weet wie de moordenaar van Theo van den Oetelaar." Deze tip kwam kortgeleden binnen op de redactie van VERMIST. Het betreft de in 1992 verdwenen 33-jarige man uit Oosterhout. Zijn nicht Saskia is niet blij met het macabere bericht: ,,Het duidt op een afrekening, maar ik ken oom Theo niet als crimineel. Het was een lieve man, heel zorgzaam voor zijn dochter. Maar ja... Hij had wel altijd geld en dure auto's." Volgens de tipgever zat Theo in de drugshandel en is hij omgebracht door een van zijn bodyguards. In VERMIST het verslag van een onderzoek.

Presentatie: Jaap Jongbloed

Meer informatie via de website: www.vermist.nl