Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bovemij Verzekeringen neemt meerderheidsbelang in Dekavas Gespecialiseerd assurantiekantoor Dekavas zet belangrijke stap voorwaarts

Dekavas in Helmond richt zich als gespecialiseerd assurantiekantoor op schadeverzekeringen voor de truckdealerbranche, truckleasemaatschappijen, motorenrevisie- , carrosserie- en transportbedrijven. Nadat de Bovemij, verzekeraar van de BOVAG, in 1999 al een eerste belang in Dekavas nam, is dat onlangs omgezet in een meerderheidsbelang van zeventig procent. Een percentage dat in de komende drie jaar verder afgebouwd zal worden, waardoor Dekavas op 1 januari 2012 volledig eigendom zal zijn van genoemde verzekeraar. Huidig directeur en Dekavas grondlegger Dick Kampen zal tot dat moment aanblijven en zijn kennis overdragen aan een opvolger die per medio 2009 in dienst treedt. Als onderdeel van Bovemij zal Dekavas zelfstandig blijven opereren en haar service- en dienstenpakket ook in de toekomst op dezelfde gewaardeerde en toegewijde manier blijven invullen.

Dekavas oftewel het Dealer kantoor voor assurantiën bestaat sinds 1993. Oprichter Dick Kampen had op dat moment al 25 jaar ervaring met schadeverzekeringen op het gebied van vrachtauto's. "Ik heb het vak geleerd bij DAF dat in 1974 een eigen assurantiekantoor opzette en zich daarmee richtte op de volledige bedrijfskolom van de vrachtauto. Dus naast de fabricage en de verkoop ook de dealer en de eindge- bruiker van een vrachtauto. In dat kader werden speciale schadepolissen ontwikkeld, omdat bijvoorbeeld de bestaande dealerverzekeringen zich baseerden op de personenautodealers en niet zo zeer op de bedrijven die zich met vrachtauto's bezighielden. Dat bleek een gat in de markt en in die tijd waren het met name de DAF bedrijfsautodealers die voor deze polisoptie kozen. Na het faillissement van DAF in 1993 behoorde het verzekeringsbedrijf niet langer tot de core business van het Eindhovense truckconcern en daarmee ontstond Dekavas."

Het bedrijf dat werd opgezet door directeur Dick Kampen bood werk aan meerdere mensen die destijds al bij DAF werkten. "Daarmee hadden wij vanaf de start dus een goed georganiseerde en zeer deskundige organisatie die zich hernieuwd kon inzetten voor de truckbranche. Het spreekt voor zich dat de DAF-dealers ons al snel wisten te vinden, maar vertegenwoordigers van andere truckmerken kenden aanvankelijk nog wat vrees. Inmiddels geldt dat allang niet meer en zijn wij uitgegroeid tot een universeel multibrand assurantiekantoor met schadeverzekerings- producten voor truckdealers, carrosseriebouwers, truckleasemaatschappijen, truckverhuurbedrijven, motorenrevisie- en transportbedrijven. Wij richten ons met maatwerkoplossingen dus op een specifiek deel van de zakelijke markt en hebben daar ons marktaandeel inmiddels uitgebouwd tot circa 50 procent. Sinds 1999 had Bovemij een belang van 49% in Dekavas. Zelf had ik de andere 51 procent van de aandelen in bezit. Om de voortgang van ons bedrijf ook in de toekomst te kunnen waarborgen zal ik mijn aandelen gefaseerd overdragen aan de Bovemij. Inmiddels ligt die verhouding op 70/30 en in de komende drie jaar zal mijn aandeel worden afgebouwd naar 0 procent", vervolgt Kampen zijn verhaal.

Door voor deze optie te kiezen blijft voor de huidige en toekomstige Dekavas relaties de service, dienstverlening en het verzekeringspakket op het hoge niveau dat men nu van het assurantiekantoor gewend is.

Het veertien medewerkers tellende Dekavas is en blijft ook in de toekomst een zelfstandig volmachtbedrijf en opereert daarmee dus meer als verzekeraar. Men onderscheidt zich door zelf ontwikkelde polissen, wikkelt ook zelfstandig de schades af en kan de polissen zelf opmaken. Volmachtgevers zijn Bovemij, Avero en DAS. Aansluitend op de specifieke wensen van transportbedrijven ontwikkelde men ook speciale polissen voor die bedrijfstak. Een voorbeeld daarvan is de Transkavas bestelautopolis die via de truckdealers aan de transportbedrijven aangeboden wordt. Tevens is Dekavas Partner in Business van de truckdealers en erkend leverancier van de Focwa.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht