AEGON

29 mei, 2009

AEGON en Mongeral ronden joint venture af

AEGON heeft de op 1 oktober 2008 aangekondigde aankoop van zijn 50% belang in Mongeral S.A. Seguros e Previdência afgerond. Mongeral S.A. Seguros e Previdência is de op vijf na grootste onafhankelijke levensverzekeraar in Brazilië.

Door deze strategische joint venture versterkt AEGON zijn positie in Latijns-Amerika, een regio die gezien de groeimogelijkheden van strategisch belang is voor AEGON. Deze samenwerkingsovereenkomst is onderdeel van de bredere strategie om een groter deel van het kapitaal te gebruiken voor activiteiten met een beter perspectief op groei en een hoger rendement.

"We zijn verheugd dat we met een van de vooraanstaande levens- en pensioenverzekeraars in Brazilië kunnen gaan samenwerken om onze positie in deze belangrijke groeimarkt te versterken", zegt Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur van AEGON.

De joint venture is een aanvulling op AEGON's bestaande activiteiten in Brazilië, waaronder AEGON Direct Marketing Services en levensherverzekeraar Transamerica Reinsurance.

Over AEGON

AEGON, de internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en beleggingsproducten, heeft activiteiten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië. AEGON heeft iets meer dan 31.000 medewerkers en meer dan 40 miljoen klanten overal ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Kerncijfers Eerste kwartaal 2009 Jaarresultaat 2008 Onderliggend resultaat vóór belastingen EUR - 22 miljoen EUR 1,57 miljard Verkoop nieuwe levensverzekeringen EUR 543 miljoen EUR 2,63 miljard Totaal bruto stortingen EUR 8,2 miljard EUR 40,75 miljard Inkomsten genererende beleggingen
(per einde verslagperiode)
EUR 334 miljard
EUR 332 miljard

Over Mongeral

Mongeral werd in 1835 opgericht, behoort tot de vijf oudste bedrijven in Brazilië en is een pionier op de levensverzekerings- en pensioenmarkt van dat land. Na meer dan 170 jaar ononderbroken zakendoen, heeft de Braziliaanse overheid Mongeral erkend als het eerste sociale-zekerheidsinitiatief in Brazilië. Vandaag de dag heeft Mongeral meer dan 500 medewerkers, 3.000 tussenpersonen, ongeveer 350.000 klanten en 55 vestigingen overal in Brazilië. De totale inkomsten van Mongeral bedroegen in 2008 ongeveer EUR 107 miljoen. Het bedrijf heeft een uitstekende naam in de levensverzekerings- en pensioenmarkt vanwege zijn kernwaarden: execellence, transparancy, valorization of employees, social responsibility en innovation.

Mongeral media relations
Luiz Friedheim
Telefoon: + 5521 2506 3955
E-mail: lfriedheim@mongeral.com.br

Website: www.mongeral.com.br

Dit persbericht is een vertaling van het officiële Engelstalige persbericht.