Gemeente Aalten


Inzameling van kunststof verpakkingen

Vanaf juni start de kunststofinzameling in de gemeente Aalten. De kunststof verpakkingen worden elke vier weken huis-aan-huis ingezameld via speciale plastic zakken. Alle inwoners hebben in de laatste twee weken van mei een informatiepakket met zakken ontvangen. Helaas blijkt dat ten onrechte sommige bewoners die een ja/nee of nee/nee sticker hebben geen informatiepakket hebben ontvangen.
Verkrijgen van plastic zakken

Als u geen informatiepakket met de speciale plastic zakken heeft ontvangen, dan kunt u in dit geval eenmalig uw adresgegeven doorgeven via het e-mailadres info@plastic-heroes.nl. U krijgt dan binnen enkele dagen de plastic zakken voor de kunststofinzameling toegestuurd.

Medio augustus en november ontvangt u nieuwe plastic zakken. Daarnaast is er gedurende het hele jaar de mogelijkheid om de plastic zakken af te halen bij de afvalbrengpunten. Vanaf 28 mei kunt u de benodigde zakken ook verkrijgen bij de chemokar. U moet zich hiervoor wel kunnen legitimeren en u krijgt dan per klant een setje zakken.

Meer informatie?

Als u meer wilt weten over de inzameling van kunststof verpakkingen of u heeft vragen over uw inzameldag, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van ROVA, telefoon (038) 427 37 77 of e-mail info@rova.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website van ROVA www.rova.nl of www.plasticheroes.nl. Hier staat onder andere informatie over de verpakkingen die wel of niet in de plastic zak mogen.