FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten maakt goede aanvullende afspraken voor uitzendkrachten bij deeltijd-WW

Het lukt FNV Bondgenoten om goede aanvullende afspraken voor werknemers te maken bij de aanvragen voor deeltijd-WW.

In 75% van de convenanten krijgen de werknemers een werkgarantie, zodat ze hun WW-rechten weer kunnen opbouwen. In 35% van de gevallen lukte het ook om de bescherming van werknemers van de facilitaire toeleveranciers als schoonmakers, beveiligers, cateraars en uitzendkrachten te regelen. Afspraken over scholing komen in bijna alle convenanten voor.

Anja Jongbloed, coördinator arbeidsvoorwaarden van FNV Bondgenoten is tevreden over deze tussenstand. Ze is vooral zeer te spreken over de afspraken voor uitzendkrachten en werknemers van de facilitaire toeleveranciers. "Dat zijn degenen die er sinds de start van de crisis er het eerste uitvlogen, terwijl ze net zo bij het bedrijf horen als de vaste medewerkers", aldus Jongbloed.

In 87% van de convenanten wordt het loon van werknemers in deeltijd-WW tot 100% aangevuld. "Wat we willen is dat we mensen aan de slag kunnen houden in hun sector en dat ze er financieel niet op achteruit gaan", zegt Jongbloed. "En als we er aan kunnen koppelen dat werknemers opgeleid kunnen worden, dan bieden we ze in deze onzekere tijden ook nog wat voor de toekomst".

De bond registreerde tot 25 mei in totaal 18 convenanten. Het betreft deeltijd-WW afspraken voor ruim 1000 werknemers.