VerkeersInformatieDienst

Twee kettingbotsingen op A28

29 mei 2009, 10:16
Rond 9:30 uur vanochtend heeft zich op de A28 ( Amersfoort richting Utrecht) ter hoogte van Maarn een kettingbotsing voorgedaan waar vier personenauto's bij betrokken waren. Çén auto is daarbij over de kop geslagen. Als gevolg van het ongeval werden drie rijstroken afgesloten. De verwachting is dat deze rond 11:15 weer kunnen worden vrijgegeven.

Het ongeval leverde een lange file tussen Nijkerk en Maarn van 11 kilometer op waardoor de vertragingstijd tot meer dan 20 minuten opliep. Ook is er een omleiding ingesteld ter hoogte van het knooppunt Hoevelaken. Verkeer richting Utrecht wordt geadviseerd de borden Hilversum te volgen (A1, A27) Verkeer vanuit Zwolle wordt geadviseerd de borden Arnhem te volgen (A50, A12).

In tegenovergestelde richting (Utrecht - Amersfoort) ontstand een korte kijkersfile van 2 kilometer en ook daar deed zich in aanrijding voor tussen vier auto's. De bestuurders konden het ongeval op de vluchtstrook afhandelen waardoor er geen vertraging voor het verkeer meer was.