Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste 'groene' Visa creditcard voor het bedrijfsleven en overheid Visa Europa, PaySquare en RePay International introduceren eerste corporate Visa betaalkaart met ClimaCount concept

Amsterdam, 29 mei 2009 - Visa Europa lanceert samen met organisaties PaySquare en RePay International een unieke 'groene' Visa betaalkaart welke speciaal is ontwikkeld voor overheden en het bedrijfsleven op de Nederlandse markt. De nieuwe creditcard draagt de naam Visa GreenCard Corporate. De Visa Greencard Corporate stelt bedrijven en overheden op gemakkelijke en voordelige wijze in staat de bedrijfsvoering te verduurzamen door de CO2 uitstoot van alle uitgaven met de creditcard te compenseren. Visa Europa en PaySquare introduceren de kaart gezamenlijk op de markt. RePay International is het bedrijf achter het ClimaCount concept en zorgt voor de berekening, het inzicht in en de compensatie van de CO2-uitstoot per transactie.

Van elke betaling met de Visa Greencard Corporate wordt de CO2-uitstoot van het product of de service berekend. Deze wordt vervolgens gecompenseerd door investeringen in bijvoorbeeld duurzame energie, herbebossingprojecten of milieubesparende technieken. ClimaCount wordt ondersteund door de non-gouvernementele organisatie Conservation International en het Instituut voor Technisch-Natuurkundig Onderzoek (TNO). Meer informatie over deze zakelijke creditcard en de CO2-compensatie is terug te vinden op de website www.greencardcorporate.nl.

Michiel Wielhouwer, Country Manager Visa Benelux: 'De Visa Greencard Corporate is een aanvulling op de Visa Green Card welke is bestemd voor consumenten. Deze kaart is inmiddels een aantal jaren beschikbaar op de Nederlandse markt. Met de corporate card kunnen bedrijven en overheid op eenvoudige en voordelige wijze een stap zetten naar een duurzame bedrijfsvoering. Daarnaast zijn overheden met deze kaart in staat om de toeleveranciers sneller te betalen.'

Marc Klijn, Manager Issuing PaySquare, voegt hieraan toe: 'We zijn er trots op dat we als gespecialiseerd uitgever van creditcards opnieuw een geslaagde samenwerking tot stand hebben gebracht. Het duurzame concept van de Visa Greencard Corporate stelt PaySquare nu ook in staat op een milieuvriendelijke manier haar zakelijke klanten te bedienen. We hopen hiermee het gedrag te kunnen veranderen, wat ten goede komt van het leefmilieu van ons allemaal.'

Patrick Bunnik, CEO RePay International: 'Duurzaam inkopen wordt voor steeds meer bedrijven realiteit en de nieuwe Visa Greencard Corporate is een uitstekend hulpmiddel daarbij. Niet alleen door de CO2-uitstoot van aankopen te compenseren maar zeker ook door kaarthouders online hun CO2-boekhouding inzichtelijk en vergelijkbaar te maken.'

# # # #

Over Visa Europa
Er zijn ruim 360 miljoen debet-, credit- en zakelijke Visa kaarten in omloop in Europa. Deze kaarten zijn gebruikt voor aankopen en geldopnamen ter waarde van ¤ 1,3 triljoen in de twaalf maanden vooraafgaande aan juni 2008. 11,4% Van alle consumentenaankopen in Europa wordt met een Visa kaart gedaan.

Visa Europa is een coöperatie die door 4.600 Europese banken wordt beheerd, welke is verenigd in juli 2004. In oktober 2007 is Visa Europa, door een exclusieve, onherroepelijke en eeuwige licentie, volledig onafhankelijk geworden van het wereldwijde Visa Inc.

Als toegewijde Europese organisatie kan Visa snel inspelen op de specifieke marktbehoeften van Europese banken, hun klanten en retailers. Visa kan zo tevens aan de doelstelling van de Europese Commissie voldoen om een echte interne markt voor betalingen te creëren.

Visa wordt wereldwijd geaccepteerd. Bovendien is het Visa/Plus betaalautomaatnetwerk één van werelds grootste netwerken dat in meer dan 170 landen toegang biedt tot contant geld in de lokale munteenheid.

Voor meer informatie, kijk op www.visa.nl. -----------------------------------