Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 28 mei 2009

Directiewisseling Capgemini Nederland

Peter Barbier is benoemd tot de nieuwe directievoorzitter van Capgemini Nederland B.V. en tot hoofd van de discipline Technology Services in Nederland. Barbier volgt hiermee Henk Vermaas op, die besloten heeft om buiten de Capgemini Group een nieuwe uitdaging te zoeken per 1 juni 2009.

De heer Barbier werkt sinds 1984 voor de Capgemini Group en heeft verschillende managementfuncties bekleed, als laatste de functie Chief Operating Officer (COO) van Continental Europe en Asia Pacific. Tussen 2004 en 2007 was Peter Barbier Chief Executive Officer (CEO) van Capgemini Nederland B.V. Naast zijn nieuwe rol zal hij leiding blijven geven aan de integratie van het onlangs overgenomen Capgemini BAS B.V.

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business ExperienceTM - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste balans te bieden in het beste talent van verschillende locaties dat als een team samenwerkt om de optimale oplossing voor klanten te creëren en leveren. Capgemini heeft vestigingen in meer dan 30 landen en heeft wereldwijd meer dan 90.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2008 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.