Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Amsterdam, 27-04-2009
Tienermoeders, studenten en CEOs werken aan een betere wereld

Wat hebben deze mensen met elkaar gemeen? Ze hebben te maken met SIFE, de internationale studentenorganisatie. Studenten kijken over de muren van de collegezaal en maken door inzet van kennis een verschil in de wereld. Op 29 mei 2009 presenteren 12 studententeams hun projecten waar het toekomstperspectief van kansarmen centraal staat. Een jury van topbestuurders beoordeelt tijdens de SIFE Nationale Competitie de inzendingen op het hoofdkantoor van Randstad. Peter Bakker, CEO van TNT, reikt de prijs uit aan het team dat met hun project de meest positieve impact heeft gemaakt. Renée Bergkamp, directeur-generaal Ondernemen & Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken, reikt prijzen uit aan veelbelovende teams.

De teams hebben als doel het toekomstperspectief van kansarmen te verbeteren. De projecten van de studenten lopen uiteen van het financieel onafhankelijk maken van tienermoeders in de Amsterdamse Bijlmer tot het helpen van imkers in Bolivia bij het opzetten van een succesvolle coöperatie. Opgedane kennis uit de collegebanken wordt omgezet in kansen voor anderen in de praktijk. Op deze manier pakken studenten daadwerkelijk problemen in de wereld aan. Nationale Competitie

De Nationale Competitie op 29 mei is het moment voor de teams om te laten zien wat ze het afgelopen jaar voor elkaar hebben gekregen. Niet alleen aan elkaar, maar ook aan vooraanstaande professionals, zoals Peter Bakker (TNT), Kees van der Waaij (Unilever), Robert-Jan van de Kraats (Randstad), Ron Jansen (Ebbinge & Company), Pepi Rozendaal (KPMG) en Renee Bergkamp (Ministerie van Economische Zaken). Net als in de voorgaande edities maakt ook een interessante en spraakmakende gast zijn opwachting. Zo heeft H.K.H. prinses Máxima de Nationale Competitie reeds met een bezoek vereerd.

Kennismaking
Bent u benieuwd naar de projecten van de teams, dan kunt u contact opnemen met de SIFE teams in de 13 deelnemende studentensteden. U kunt in aanloop naar 29 mei kennismaken met de SIFE projecten door mee te lopen met een SIFE team.

Over SIFE:
SIFE ( Students In Free Enterprise) is een internationale organisatie waarin studenten en het bedrijfsleven bij elkaar komen en economische kansen creëren voor minderbedeelden. Hierbij staat duurzaamheid hoog aangeschreven. SIFE is actief in 41 landen en op meer dan 1400 universiteiten. Unilever, KPMG en Heineken hebben SIFE zes jaar geleden in Nederland opgericht. Op dit moment zijn er in Nederland 13 teams die zich inzetten voor een duurzame wereld.

Noot voor de redactie ­