Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Open dag op vrijdag 29 mei | |

De politie en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland hebben eerder dit jaar een nieuw gebouw aan de Europaweg betrokken. Hier vandaan werken allerlei regionale afdelingen samen aan de veiligheid in heel Noord- en Oost-Gelderland. Ook het politieteam Apeldoorn Zuid heeft haar intrek genomen aan de Europaweg. Op vrijdag 29 mei van 13:00 uur tot 16:30 uur openen de politie en de Veiligheidsregio hun deur voor het publiek.


Tijdens de open dag op vrijdag 29 mei bent u van 13.00 tot 16.30 uur van harte welkom. De open dag is primair bedoeld voor de bewoners van het zuidelijk deel van de gemeente Apeldoorn, omdat het kantoor aan de Europaweg de thuisbasis is van het politieteam Apeldoorn Zuid. Diverse politiemensen van dit team zijn tijdens de open dag beschikbaar om mensen te woord te staan. Tegelijkertijd zijn belangstellenden uit andere wijken ook van harte welkom.


Op 29 mei kunnen mensen een kijkje nemen bij verschillende onderdelen van zowel de politie, GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) als de brandweer. Zoals het arrestantencomplex, de gemeenschappelijke meldkamer, de crisisruimte en de teamruimte van de politie in Apeldoorn Zuid. Buiten zullen de brandweer en GHOR diverse demonstraties geven. Zo zal de brandweer bijvoorbeeld demonstreren hoe een auto wordt opengeknipt als een inzittende bekneld zit en de GHOR zal laten zien hoe een 'gewondennest' eruit ziet.


Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich alleen melden via internet, via www.politie.nl/Noord_en_Oost_Gelderland. Rechts op de homepage vindt u een button 'aanmelding open dag 29 mei'. De inschrijving sluit zodra het maximum aantal deelnemers van 1.000 bezoekers is bereikt. Om wachttijden te voorkomen vragen wij mensen om zich voor één van de tijdvakken in te schrijven. Na aanmelding krijgt men een schriftelijke bevestiging per email. Alleen mensen die deze bevestiging kunnen laten zien krijgen op 29 mei toegang tot het gebouw.


Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden rondom het gebouw raden wij bezoekers van de open dag aan zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.


EINDE BERICHT

-----------------------


---- --