Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Iglo met kinderstenen volop in opbouw op Koningin Wilhelmina Boulevard

De bouw van één van de kunstwerken op de BeeldenBoulevard is in volle gang. Kunstenaars Jurriaan van Hall en Richard van Drie werken vol overgave aan een bijzondere iglo, die bestaat uit stenen die door alle Noordwijkse basisschoolkinderen zijn beschilderd.

In december 2008 hebben alle basisschoolkinderen meegedaan met het project 'Stenen met een boodschap'. Onder alle basisscholen zijn door Van der Wiel Bouw maar liefst 2.335 stenen verspreid, welke door de kinderen opgefleurd werden met een eigen wens, tekening, schildering of boodschap. Eén van de doelstellingen van de BeeldenBoulevard: kunst dichter bij mensen brengen. Dit komt hiermee voor de basisschoolkinderen wel heel letterlijk tot uiting. De 2.335 beschilderde stenen zijn allemaal terug te zien in het grote kunstwerk op de boulevard.

Het kunstwerk sluit volledig aan bij het thema van BeeldenBoulevard 09: klimaatverandering. Het evenement krijgt dit jaar het thema '9 Meter Plus' mee, dat verwijst naar de versterkte duinen die zijn opgehoogd tot ten minste 9 meter. De plus staat voor de extra ingebouwde veiligheid, maar ook voor de impuls die de kunstenaars met hun sculpturen aan het geëvolueerde landschap geven. Een iglo spreekt hierbij tot de verbeelding.

Voor de kinderen wordt het dus zoeken naar hun eigen steen in de iglo. Het is de bedoeling letterlijk 'dicht bij' kunst te komen en in de iglo op zoek te gaan naar de eigen steen. De kinderen worden op deze manier betrokken bij kunst in de breedste zin van het woord: zelf kunst maken, een kunstenaar aan het werk zien, onderdeel zijn van een kunstwerk en een echte expositie bezoeken. Over het beschilderen van de stenen is een filmpje te zien op www.beeldenboulevard.nl. BeeldenBoulevard 09 gaat van start op 6 juni en is gratis te bezichtigen op de Koningin Wilhelmina Boulevard t/m 19 juli. ()