Gemeente Duiven

Vliegende start buurtbemiddeling de Liemers

---

Afgelopen week kwamen de vrijwillige buurtbemiddelaars voor het eerst bijeen om hun ervaringen met elkaar te delen. Deze gelegenheid werd aangegrepen om het nieuwe kantoor Buurtbemiddeling in Duiven in te wijden.
foto buurtbemiddelaars Het team bestaat inmiddels uit 14 mensen van de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort. 13 hiervan zijn al aan de slag, de 14^de start binnenkort met de basistraining. Gemeenten, Politie en woningbouwcorporaties verwijzen al goed door naar Buurtbemiddeling. We hebben inmiddels 19 zaken in behandeling genomen.

Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening voor buren en buurtbewoners die het niet lukt om hun ergernissen en irritaties met elkaar op een constructieve manier te bespreken. Vrijwillige buurtbemiddelaars maken eerst kennis met de partijen apart en nodigen de buren daarna uit om de bemiddelingstafel. Dit gesprek vindt plaats op een neutrale plek in de buurt.
De vrijwilligers zijn neutraal, zij vellen geen oordeel en ze hebben geheimhoudingsplicht. Zij hebben een opleiding gevolgd tot buurtbemiddelaar. Zij komen zo'n 7 keer per jaar bij elkaar om hun ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren. Er is nog plaats voor 1 of 2 bemiddelaars. Graag zouden wij vrijwilligers van allochtone afkomst binnen ons team verwelkomen. Buurtbemiddeling helpt mensen er samen weer uit te komen zodat zij zich weer prettig en veilig voelen in hun straat, huis en tuin. Buurtbemiddeling de Liemers is op maandag en donderdag bereikbaar tussen 9 en 16 uur, Kastanjelaan 7, Duiven, telnr. 0316-283624, www.buurtbemiddelingdeliemers.nl