Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Hilversum, dinsdag 12 mei 2009

BNN ZET VRAAGTEKENS BIJ HET NIEUWS IN VOC

Wat de VOC?! Op vrijdag 29 mei start het nieuwe BNN-programma VOC: het Verbond van Ongeleide Correspondenten. Ongeleid, omdat correspondenten Sophie Hilbrand, Sander Lantinga, Filemon Wesselink, Steyn de Leeuwe en Loes Haverkort losbreken uit het alledaagse. Zij hebben hun eigen kijk op de actualiteit en dat levert rauwe, directe, komische maar soms ook pijnlijke televisie op. VOC is vanaf vrijdag 29 mei om 21.15 uur te zien bij BNN op 3.

Het VOC verbaast zich over de laatste trends en actualiteiten en onderzoekt alternatieve oplossingen voor allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. De vraag wat dit programma teweeg zal gaan brengen weet correspondent Filemon met grote stelligheid te beantwoorden: 'Na dit programma zal Nederland nog precies hetzelfde zijn.'

Filemon en Sophie protesteren in de eerste aflevering tegen de doorgeslagen disclaimer-cultuur (zie bovenstaande foto). Van betuttelende teksten als 'Van roken ga je dood' op pakjes sigaretten en 'Lenen kost geld' bij kredietreclame gaan hun nekharen overeind staan. Tijd voor een tegenactie! Als je dan toch voor alles wil waarschuwen, trek dan één lijn en waarschuw ook tegen smurfenijs. Dat bevat namelijk helemaal geen smurfen.

Sander gaat langs de deuren om mensen live te spammen, dan wordt deleten namelijk een stuk moeilijker. En wat doe je wanneer je iets leuks in je leven wil doen maar er geen geld aan wil besteden? Zoek sponsoren om de rekening te betalen en om hen zo gek te krijgen jou geld te geven voor een goed doel. Filemon start de hartverscheurende actie: 'Ferrari rijden voor Rwanda'.

Voor meer informatie en beeld: BNN Communicatie
Martine ter Horst, tel: 035-6268913, e-mail: martine.ter.horst@bnn.nl