Ingezonden persbericht


29 mei Kick-Off Urban Culture Podium

Vrijdag 29 mei is de Kick-Off van het Urban Culture Podium in de Maassilo. De directeur wordt bekend gemaakt en de plannen rond de verbouwing. Met optredens van niemand minder dan Pete Philly & Perquisite, The Superblenders, Melly Mel, Celine Cairo, Got Skills, Venour en nog vele anderen.

De avond biedt informatie over het podium en is een mini-festival ineen. Het laat de verschillende elementen van het Urban Culture Podium zien: een multidisciplinair platform dat staat voor talentontwikkeling en een breder urban arts aanbod. Op de Kick-Off zijn diverse live-optredens en dj-sets, modeshows, expo's, theater en dans. Talenten krijgen bovendien de kans hun skills te tonen en ontvangen na afloop een professioneel portfolio.

Vanaf 19:30 uur gaat het programma van start. De plannen die het Urban Culture Podium worden gepresenteerd waarna Pete Philly & Perquisite een 45 minuten durend optreden geeft. Deze succesvolle Hiphop formatie heeft door heel Nederland getourd met uitverkochte zalen en zal tijdens de Kick-Off het eerste live concert verzorgen op het Urban Culture Podium.

De Rotterdamse MC/ acteur GMB host de avond. Namen als Willie Wartaal, Melly Mel, Domingoss en Concrete staan achter de draaitafels tijdens de afterparty. Ook kan er genoten worden van de Talent- Night winnaressen Celine Cairo en de 18-jarige Tibisay. Er zijn modeshows, verzorgd door Flybird, Raoel Amier, Monofashion en Warda Warrie, dansshows van o.a. Got Skills en expoŽs door Venour en Mokdesignz.

Iedereen is welkom. Via www.ucprotterdam.nl kan men zich gratis registreren voor de Kick-Off. Aan de deur kost het event E 5,- .

Nieuwe naam en wat talent verder moet weten
Een nieuwe naam voor het Urban Culture Podium kan ingezonden worden op www.ucprotterdam.nl. De winnaar ontvangt E 500,- en een jaarabonnement op de programmering van het Urban Culture Podium. Via deze website kunnen jonge talenten zich ook aanmelden om hun skills te laten zien tijdens de Kick-Off en is aanmelding voor de nieuwsbrief mogelijk.

Locatie Kick-Off: Maassilo Rotterdam
Maashaven z.z. 1-2
Datum: Vrijdag 29 mei 2009
Tijden: 19.30 tot 01.00 uur

Toegang: gratis via http://www.ucprotterdam.nl of E 5,- aan de deur

Line-Up:

ENTREE
live: dansperformance
live: Concrete
foto exposities

MAIN HALL

. Pete Philly & Perquisite

. Celine Cairo (zang, winnares talentnight 2009)
. Tibisay (zang, winnares talentnight 2008)

. Host: GMB

. dj Julstar

MIDDEN ZAAL
'Talent in progress'

. The hip hop circus (houzejunkyz)

. Young stage (theater)

. bier en brood (live painting)

. rotterdamshirt.nl (t-shirt ontwerp)

. + Jij? Als opkomend talent? Geef je op via de website!

KLEINE ZAAL

. The Superblenders

. Willie Wartaal (dj set)

. Melly Mel

. Domingoss

. Rockid

. Flybird (mode)

. Raoel Amier (mode)

. Monofashion (mode)

. Warda Warrie (mode)

. Venour (art)

. Mokdesignz (art)

. Kluppulk

. Got Skills (dans)

Videoworks by KAS
Aanvullende informatie,