Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Files met Pinksteren

De ANWB waarschuwt voor veel files op vrijdag 29 mei en maandag 1 juni. Vanwege het pinksterweekend trekken ongeveer 800.000 Nederlanders er een lang weekend op uit. Ruim de helft daarvan blijft in eigen land. Populair zijn de Friese meren, de Veluwe en de kust. Ook veel buitenlandse toeristen brengen de pinksterdagen in Nederland door.

Vrijdag ontstaan er al files rond het middaguur. Vooral op de A1 van Amsterdam naar Hengelo en de A2 van Amsterdam naar het zuiden is het al vroeg druk. Wegwerkzaamheden bij 's-Hertogenbosch en Eindhoven veroorzaken extra vertraging. Ook op wegen richting de Veluwe, Zeeland en Friesland staan al vroeg in de middag files. Net als vorig jaar verwacht de ANWB ook dit jaar weer grote drukte op de A12 vanuit Duitsland. Rond 17.00 uur staat er in totaal ruim 300 kilometer file, zo voorspelt de toeristenbond.

Zaterdag 30 mei wordt het dringen op de wegen rond het Limburgse Landgraaf, door het popfestival Pinkpop. Op zondag en maandag zorgen de pinksterraces op het circuit van Zandvoort voor files op de omliggende wegen. In Friesland trekt de Elfstedenrijwieltocht veel publiek op Tweede Pinksterdag. Verder is het dan vooral druk rond pretparken, meubelboulevards en recreatiegebieden.

Maandagavond zijn het vooral terugkerende vakantiegangers die files veroorzaken. Bij mooi weer lossen de files richting de Randstad op de A1, A12, A28 en vanuit Zeeland pas laat in de avond op.

ANWB BV
Reisinformatie
Postzone HOY
Postbus 93200
2509 BA DEN HAAG

telefoon: 088 - 2696185 / 6186
fax : 088 - 2696990