Rijksmuseum


Tijdschrift over kunst en geschiedenis
van het Rijksmuseum

PERSBERICHT OOG 29 mEI 2009

GROTE OOG-VERKIEZING
KIES HET MOOISTE NAAKT VAN NEDERLAND
WWW.OOGVOORNAAKT.NL
Tijdschrift Oog houdt verkiezing: wat is het mooiste naakt in de Nederlandse schilderkunst? Oog is het publieksmagazine van het Rijksmuseum over kunst en geschiedenis en won afgelopen jaar de prijs voor `beste nieuwe tijdschrift van het jaar'. Op www.oogvoornaakt.nl wordt een voorselectie van bijna 70 naakten getoond en kan iedereen een digitale stem uitbrengen op zijn of haar favoriet.
Conservatoren van het Rijksmuseum stelden de selectie samen. De site is prachtig vormgegeven met naakten in verschillende categorieën. Met werk van Ferdinand Bol tot Karel Appel, van Charley Toorop tot Hendrick Goltzius, van Isaac Israëls tot Marlene Dumas.

Waarom houdt Oog een naaktverkiezing? Omdat het zomer is en omdat we niet half weten hoeveel mooi Nederlands naakt er door de eeuwen heen is geschilderd. En omdat het leuk is te bedenken welk naakt je het mooist vindt. Aantrekkelijk en aansprekend, zo bleek gisteravond ook bij Vara's De Wereld Draait Door.
Stemmen kan tot 28 juni. De uitslag en de winnaars worden bekendgemaakt op 3 juli in het Rijksmuseum. Iedereen is welkom. Tijdschrift Oog ligt op 4 juni in de winkel.