Volker Wessels Stevin NV

'Afslag 8A'

29 mei 2009

De A28 is een afslag rijker. Minister Eurlings opende eind mei officieel de nieuwe op- en afrit 8A die de verkeersdruk in, van en naar Amersfoort en Nijkerk moet verlichten. De Combinatie VolkerWessels Vathorst/Corlaer realiseerde de nieuwe aansluiting.

Amersfoort en Nijkerk zijn echte groeisteden. De nieuwbouwwijken Vathorst (Amersfoort) en Corlaer (Nijkerk) en de verschillende bedrijventerreinen zorgden de afgelopen jaren voor een groei van de verkeersdrukte in de omgeving. Een betere ontsluiting en bereikbaarheid van beide steden was dus geen overbodige luxe. De nieuwe aansluiting is een gezamenlijk project van de gemeenten Amersfoort en Nijkerk en Rijkswaterstaat. Het werk dat in september 2006 startte, is uitgevoerd door de Combinatie VolkerWessels Vathorst/Corlaer, die uit Van Hattum en Blankevoort en KWS Infra bestaat.

Saillant detail van het project is dat de aansluiting zich niet alleen over twee gemeenten uitstrekt, maar ook op de grens van twee provincies plaatsvond. Dat betekende een intensieve samenwerking tussen diverse overheden (de gemeenten Nijkerk en Amersfoort, Rijkswaterstaat en de provincies Gelderland en Utrecht) Ook het Ontwikkelings Bedrijf Vathorst speelde een rol bij de realisatie van de nieuwe op- en afrit.