Gemeente Zandvoort


Start eerste fase Louis Davidscarré

Op 25 mei start de bouw van de eerste fase in het Louis Davidscarré. Een paar dagen erna, in de week van 8 juni, staan de projectpartners met een 'officiële handeling' stil bij dit bijzondere moment.

Ongegrond
In overleg met AM Wonen en woningstichting De Key heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten de opdracht te verstrekken aan AM Wonen, omdat de tegen de verleende bouwvergunning ingediende bezwaren ongegrond verklaard zijn, overeenkomstig het advies van de gemeentelijke bezwarencommissie. De bouwvergunning is daarmee in stand gehouden.

Wethouder informeert commissie
Dat betekent groen licht voor de start. Op 13 mei informeerde wethouder Tates de leden van de commissie Planning en Control erover. Ook stelde hij een persbericht in het vooruitzicht.

Inmiddels heeft het college de CDA-vragen beantwoord over het project. Lees de beantwoordingsbrief. Klik hier.

Onderdelen
De eerste fase omvat de bouw van een groot gedeelte van de parkeergarage, een brede school, kinderdagverblijf, de bibliotheek, sportzaal en 48 huurwoningen. Op de plattegrond hieronder ziet u het 'eerstefasegebied' aangegeven in het Louis Davidscarré.

2010
De eerste fase zal in december 2010 gereed zijn, waarna de Brede School na het kerstreces haar nieuwe onderkomen in gebruik kan nemen. Dit is later dan eerder was aangenomen. De afhandeling van de ingediende bezwaren heeft meer tijd gevergd dan eerder was aangenomen. Hierna kan gestart worden met de tweede fase.

Tweede fase
In de tweede fase, die omstreeks medio 2011 zal starten, kunnen de huidige Mariaschool en de tijdelijke huisvesting van de Hannie Schaft-school gesloopt worden. Beide scholen zijn dan verhuisd naar de nieuwe Brede School.

Derde fase
Op dat moment kan de realisatie van het tweede gedeelte van de parkeergarage en de bouw van 55 koopwoningen starten. Als laatste worden in fase 3, nog eens 69 koopwoningen en een AHOED gerealiseerd door gebiedsontwikkelaar AM en bouwbedrijf Pellikaan.

Resultaat
Na 2014 heeft Zandvoort een herontwikkeld centrumgebied, een mooi verblijfsgebied voor bewoners, ondernemers en toeristen met een eigen uitstraling, passend bij de schaal van Zandvoort.

AM Vastgoedontwikkeling
In 2008 kwam AM Vastgoedontwikkeling als winnaar uit de bus bij de aanbesteding van het project. De afgelopen periode zijn alle plannen verder ontwikkeld en is met de gemeente Zandvoort de Design & Build-overeenkomst getekend.

Ontwerpteam
Het ontwerpteam voor het Louis Davidscarré bestaat uit de architectenbureaus hvdn uit Amsterdam, Bos & Partners uit Baarn en landschapsarchitect Delta Vorm uit Utrecht. Woningstichting De Key neemt de 48 huurwoningen boven de brede school en het kinderdagverblijf in portefeuille. Econcern realiseert en exploiteert de duurzame energievoorziening.

WKO in LDC
Het project Louis Davidscarré kent een hoge energieambitie. Het gehele plangebied wordt voorzien van een duurzame energievoorziening op basis van warmtepompen en warmte/koude-opslag (WKO). Klik hier voor een eerder verschenen bericht.

Meer weten?
Raadpleeg op deze website de speciale projectmap